historia paige cody FHFfHWWzbCc unsplash (1) jpg

5 sfaturi esențiale pentru alegerea jucăriilor pentru copii

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Oricine a cumpărat vreodată un cadou pentru cei mici din grup știe că alegerea jucăriei potrivite sau a unor jocuri pentru copii poate fi un pic descurajantă. În primul rând, copiii dețin deja o mulțime de lucruri de ultimă generație. Doi, nu orice jucărie este potrivită pentru fiecare copil.

Acum, noi nu suntem experți în cumpărarea de jucării, așa că am ascultat de experți pentru a ne face cumpărăturile de sărbători anul acesta. Sfaturile lor vor face alegerea cadoului potrivit de sărbători pentru copiii, nepoții și nepoatele dvs. mult mai ușoară.

Nu te ghida doar după vârstă, ci și după interesul copilului

Părinți și non-părinți deopotrivă, cu toții suntem vinovați de a face această greșeală la un moment dat. Atunci când alegem o jucărie sau jocuri pentru copii, căutăm ceva adecvat vârstei. Deși acesta este un lucru bun, nu asigură un cadou excelent pentru copil. Ar fi bine să explorați ceea ce îi place copilului. De exemplu, dacă ați văzut că copilul dă din picior sau îi place muzica, ați putea lua în considerare ceva precum un aparat de karaoke. Bazați-vă pe interesele copilului.

Luați în considerare ceva care va face învățarea distractivă

În mod ideal, acest sfat se aplică cam la orice vârstă - de la nou-născuți la adulți (trebuie să vă amintim de trivia?). Ceea ce îl face mai crucial pentru cei mici este că nu doar îi face să învețe, ci îi face să realizeze că învățarea poate fi de fapt distractivă. Astfel, un copil mic ar putea învăța despre 100 de animale diferite și despre sunetele lor în timp ce răsfoiește o carte digitală colorată, iar un copil de 8 ani ar putea învăța termeni botanici științifici pur și simplu jucand jocuri pentru copii.

De exemplu, un copil se poate juca un joc de memorie cu un set de cărți cu imagini (cu perechi exacte). Iată cum se joacă:

  • Întoarceți toate cărțile cu fața în jos pe masă
  • Alegeți pe rând câte două cărți fiecare și întoarceți-le cu fața în sus
  • Dacă cărțile se potrivesc, le păstrați
  • Dacă nu se potrivesc, le întoarceți pe amândouă cu fața în jos.
  • Continuați să întoarceți câte două pe rând până când toate cărțile se potrivesc.
  • Câștigătorul este persoana care are cele mai multe cărți la final.

Într-un joc de memorie, copiii trebuie să încerce să își amintească unde se află imaginile de pe masă. În acest fel, își lucrează memoria și capacitatea de concentrare.

De asemenea, ei trebuie să facă alegeri înțelepte. De exemplu, dacă un copil știe doar unde se află unul dintre mere și începe prin a-l întoarce, atunci are șanse mici să aleagă mărul potrivit cu o carte aleatorie.

Cu toate acestea, dacă începe cu o carte pe care nu o cunoaște, aceasta poate dezvălui o imagine pe care a văzut-o pe o altă carte a cărei locație și-o amintește.

De asemenea, dacă știe mai mult sau mai puțin locația câtorva perechi, ar trebui să înceapă cu perechea de care este mai sigură și să treacă prin ea. Acestea sunt abilități de luare a deciziilor pe care le va dobândi în mod natural cu timpul și cu practica.

Nu uitați că aplicațiile și jocurile pot stimula creativitatea și abilitățile cognitive

Jocurile și aplicațiile au fost adoptate de mult timp ca instrumente educaționale. Și nu ne referim la cele care te pun să faci matematică sau te învață să silabisești, ci la cele care le permit utilizatorilor să fie creativi sau care îi fac să își pună pălăriile de raționament pentru a rezolva puzzle-uri și a depăși obstacole. Provocatoare și distractive.

Jucăriile sunt mai distractive atunci când sunt împărțite

Unul dintre cele mai bune cadouri pe care să le oferim copiilor noștri în acest sezon de sărbători ar fi lecția de a împărți. Da, sună plictisitor și clișeic, dar credeți-ne că există și un mod distractiv de a face acest lucru. Oferiți-le o jucărie sau jocuri pentru copii care sunt mai plăcute atunci când sunt împărtășite cu întreaga familie și chiar cu prietenii. Acesta ar putea fi o tablă multiplayer, un joc video sau chiar un aparat de karaoke.

Puțină supraveghere parentală nu a făcut rău nimănui niciodată

Ca adulți, acest lucru ar putea părea opusul absolut al oricărui lucru distractiv, dar când vine vorba de copiii din familie, puțină supraveghere este, de fapt, de dorit. Asta înseamnă să fim adulți! Să știm ce, cum și cât de mult se răsfață copiii poate ajuta nu numai la modelarea personalității lor, ci și la menținerea lor în siguranță. Așadar, jucăriile, aplicațiile și dispozitivele care vin cu controale de siguranță parentală sunt întotdeauna o idee bună.