Zona cetății dacice de la Sarmizegetusa va fi scanată din avion jpeg

Zona cetății dacice de la Sarmizegetusa va fi scanată din avion

📁 Dacia antică
Autor: Redacția
🗓️ 5 iulie 2017

Zona cetății dacice Sarmizegetusa Regia va fi scanată din avion în vederea identificării principalelor obiective arheologice aflate sub pământ, astfel încât, în viitor, să poată fi elaborat un program concret de cercetare și conservare a sitului UNESCO din Munții Orăștiei, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Sorin Vasilescu, pentru Agerpres.

"Dorim să facem o scanare la situl arheologic, astfel încât să știm care sunt obiectivele de sub pământ, pentru a putea face o cercetare arheologică în următorii ani. Este o scanare specifică, efectuată pentru siturile arheologice, care poate pătrunde sub nivelul solului, astfel încât să vedem vestigiile arheologice existente", a spus Vasilescu.

Vicepreședintele CJ Hunedoara a precizat că administrația județeană este preocupată de conservarea și protejarea cetății dacice Sarmizegetusa Regia. Până la jumătatea lunii iulie vor fi definitivate aspectele ce țin de cercetarea arheologică, pentru ca la sfârșitul lunii februarie 2018 instituția să poată depune prima cerere de finanțare în vederea conservării și protejării monumentului istoric. Numărul turiștilor care au vizitat Sarmizegetusa Regia în primele patru luni ale acestui an a depășit 10.000 de persoane, o creștere de aproape 2,5 ori comparativ cu perioada similară a anului trecut.