Winston Churchill, în topurile muzicale din Marea Britanie VIDEO jpeg

Winston Churchill, în topurile muzicale din Marea Britanie VIDEO

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 4 octombrie 2010

Celebrul premier britanic, Winston Churchill, a intrat în topurile muzicale din ţara sa, nu pentru vreo melodie, ci pentru discursurile sale, potrivit Reuters. Wintson Churchill este primul premier britanic intrat într-un top muzical.

Albumul "Reach for the Skies", ce conţine fragmente din discursurile sale, mixate pe ritmuri de muzică pop, a debutat, duminică, pe locul al patrulea în Top 10 din Marea Britanie.Albumul a fost înregistrat de Central Band of the Royal Air Force (RAF) pentru a celebra cea de-a 70-a aniversare a Bătăliei pentru Anglia, o confruntare crucială între forţele aeriene germane şi cele britanice, care a avut loc în 1940."Este minunat ca pe lunga listă a starurilor prezente în Official Chart, în care se află deja Elvis Presley, Madonna, Cliff Richard şi The Beatles, să îl avem de acum înainte şi pe Winston Churchill", a declarat Martin Talbot, directorul Official Charts Company.

În top a mai intrat şi albumul "Tiger Suit" de KT Tunstall, care a debutat pe poziţia a cincea. Totodată, noul album Clapton, situat pe locul şapte, este cel de al 25-lea din cariera lui Eric Clapton care intră în Top 10 din Marea Britanie.Pe prima poziţie în topul britanic se află albumul "Science & Faith" al grupului Script.