Unul dintre cele mai rare diamante din lume, scos la licitație / VIDEO jpeg

Unul dintre cele mai rare diamante din lume, scos la licitație / VIDEO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 17 februarie 2022

Unul dintre cele mai rare diamante albastre care au fost prezentate până acum la licitații ar putea fi vândut pentru suma de cel puțin 48 de milioane de dolari. Piatra prețioasă a fost descrisă ca fiind „o capodoperă desăvârșită”.

Denumit „Albastrul de Cullinan De Beers”, Cullinan fiind mina sud-africană din care a fost extras și De Beers fiind compania care îl deține, este cel mai mare diamant albastru viu, conform comunicatului emis de Sotheby's

Bijuteria de 15,10 carate este cel mai mare diamant albastru „tăiat în trepte fără cusur intern” care a fost examinat până acum de Institutul de Gemologie al Americii (GIA). Sotheby's a precizat că doar 5 pietre prețioase de peste 10 carate au mai fost scoase la licitație, dar niciuna nu a depășit 15 carate. Astfel, evenimentul este este considerat unul de marcă prin prezența acestui diamant. 

Piatra prețioasă a fost găsită în 2021,în mina Cullinan din Africa de Sud și a îndeplinit cele mai înalte standarde referitoare la calitatea diamantelor colorate.  

Bijuteria conține bor și are o nuanță cenușiu-albăstruie. Potrivit comunicatului, mai puțin de 0,55 dintre diamante fac parte în această categorie.  

Mina Cullinan a produs o gamă largă de pietre prețioase, care include diamantul Cullinan, de 3.106 carate, descoperit în 1905 – cel mai mare diamant descoperit vreodată, potrivit Muzeului Diamantelor din Cape Town.