Topul celor mai frumoase ora┼če din lume jpeg

Topul celor mai frumoase ora┼če din lume

­čôü C─âl─âtorii ├«n istorie
Autor: Alice Elena Schreiner

Realizarea unui clasament al celor mai frumoase ora┼če ale lumii devine, de cele mai multe ori, un demers subiectiv. Criteriile ce ar putea ajuta la stabilirea unui astfel de clasament sunt multiple ┼či de cele mai multe ori greu de aplicat fiec─ârui ora┼č ├«n parte. Ora┼čul este o entitate complex─â, ci se dezv─âluie subiectiv ├«n fa┼úa fiec─ârui vizitator. Cu toate acestea de-a lungul vremii au exista o mul┼úime de clasamente ale celor mai frumoase, interesante, aglomerate sau bune de locuit ora┼če ale lumii. Fie c─â este vorba de site-uri de c─âl─âtorie, agen┼úii turistice sau chiar bloguri personale exist─â c├óteva ora┼če ale lumii men┼úionate frecvent. Iat─â c├óteva ora┼če ce au reu┼čit s─â atrag─â aten┼úia lumii ├«ntregi.

Paris, Franţa

Paris este o lec┼úie de istorie ├«n aer liber. Sena ┼či podurile care o traverseaz─â, marile bulevarde, pie┼úele monumentale, monumentele magnifice, str─âzile fermec─âtoare din Montmartre, muzeul Louvre sau turnul Eiffel ÔÇô acestea sunt imagini ce confirm─â c─â Parisul este unul dintre cele mai fermec─âtoare ora┼če ale lumii.

paris destination jpg jpeg

Stehen Clarke, autorul bestsellerului "A Year in the Merde", descria Parisul ├«ntr-un mod inedit:ÔÇťParisul nu este ├«n totalitate unic. Po┼úi s─â stai la o cafenea ┼či s─â por┼úi haine de firm─â ┼či ├«n multe alte ora┼če. ├Äns─â te sim┼úi unic, ├«n tot ceea ce faci, de la a cump─âra lenjerie intim─â, p├ón─â la a mesteca un col┼ú de baghet─â, ┼či este cumva mai stilat, pantru c─â faci aceste lucrui la Paris. ÔÇŁ

Este ÔÇťarta de a tr─âiÔÇŁ ceea ce transform─â Parisul ├«ntr-un ora┼č adorat ┼či v├ónat.

Veneţia, Italia

Despre Vene┼úia se poate afirma cu u┼čurin┼ú─â c─â este un ora┼č unic ├«n lume. ├Äntregul ora┼č este o oper─â de art─â. Cu ÔÇťstr─âzile principaleÔÇŁ ce sunt de fapt canale, f─âr─â trafic ┼či ambuteiaje, Vene┼úia este un amestec de arhitectur─â renascentist─â, bizantin─â, gotic─â ┼či baroc─â.

venetia 2 0 jpg jpeg

Un moment important al Vene┼úiei este carnavalul vene┼úian cu o veche tradi┼úie. Este festivalul care celebreaz─â trecerea de la iarn─â la primavar─â, o perioad─â ├«n care totul pare realizabil ┼či perfect posibil, inclusiv iluzia c─â cei mai s─âraci oameni pot deveni cei mai puternici purt├ónd pe fa┼ú─â m─â┼čti. Festivalul din Vene┼úia dateaz─â ├«nc─â din anul 1296, c├ónd Senatul Republicii Vene┼úia a declarat Carnavalul un eveniment oficial. Dup─â o ├«ntrerupere de peste dou─â secole tradi┼úia Carnavalului din Vene┼úia a fost redescoperit─â de municipalitate ├«n anul 1980, iar de atunci a avut loc anual ┼či s-a bucurat de un succes tot mai mare.

Florenţa, Italia

Floren┼úa este sinonim─â cu Rena┼čterea italian─â. Ve┼úi g─âsi ├«n Florenta urme ale civiliza┼úiilor romane ┼či etrusce, dar epoca ├«n care ora┼čul s-a dezvoltat cel mai mult a fost Rena┼čterea. Perioada de str─âlucire maxim─â a Floren┼úei a fost ├«n secolele XIV-XV, mai ales pe timpul lui Lorenzo Il Magnifico, membru al familiei Medici, care i-a adus la curtea lui pe Brunelleschi (un maestru al arhitecturii renascentiste), pe Boticelli, Masaccio, Donatello, Michelangelo ┼či Leonardo da Vinci.

4537 0 florenta jpg jpeg

Ins─â Floren┼úa a fost descoperit─â de c─âtre str─âini abia ├«n secolul al-XVIII-lea, devenind o mecca a milioanelor de turi┼čti care vin aici ├«n fiecare an, atra┼či de elegan┼úa palatelor sale, de bog─â┼úia artistic─â ┼či cultural─â ┼či, evident, de apusul soarelui peste r├óul Arno.

Vancouver, Canada

The New York Times spunea:ÔÇ×E┼čti minunat, baby, e┼čti sofisticat, tr─âie┼čti bine. Vancouver este Manhattan cu mun┼úi. Este ora┼čul lichid, ora┼čul de m├óine, av├ónd p─âr┼úi egale din India, china, Anglia, Fran┼úa. Este cel mai atre ora┼č din America de Nord, frate.ÔÇŁ

6118vancouver bc jpg jpeg

Vancouvers este, de asemenea, cunoscut ca unul dintre cele ÔÇ×tr─âibile ora┼čeÔÇŁ, gradul de poluare fiind cel mai sc─âzut ├«n compara┼úie cu alte ora┼če ale Americii de Nord.

Cape Town

Ora┼čul este o combina┼úie cultural─â rar─â, rezultat─â din amestecul coloni┼čtilor indenezieni, francezi, olandezi, engleti ┼či germani, triburile locale Bushman ┼či Hottentot, ┼či triburile Bantu din nord.

cape town 2086691 jpg jpeg

Impresionantul Munte Table, flancat de V├órful Devil ┼či de Dealul Signal, se ├«nal┼ú─â cu m├óndrie deasupra ora┼čului. Peninsula Cape, cunoscut─â pentru speciile rare de flori ┼či pentru r├óurile ├«nvolburate, este ├«ncadrat─â de minunate plaje cu nisip alb.

Bra┼čov ┼či Sinaia

Primul ghid de c─âl─âtorie video din mediul online, GeoBeats, include ├«n lista destina┼úiile de vizitat ├«n lume ┼či ora┼čele Bra┼čov ┼či Sinaia.

2333833886 3e41ede9e0 jpg jpeg

├Än filmule┼úul de prezentare a Bra┼čovului, GeoBeats a ales s─â promoveze cea mai veche cl─âdire situat─â ├«n Pia┼úa Sfatului, Casa Sfatului. ├Än aceast─â cl─âdire func┼úiona camera execu┼úiilor medievale, iar mai t├órziu a ad─âpostit birourile Prim─âriei. ÔÇ×Este o bucurie pentru noi s─â auzim c─â suntem promova┼úi ├«n toat─â lumea ┼či este o ini┼úiativ─â frumoas─â", a spus Radu ┼×tef─ânescu, directorul Muzeului Jude┼úean de Istorie, care func┼úioneaz─â acum ├«n vechea cl─âdire.

De asemenea ├«n filmule┼č sunt amintite Castele Bran ┼či Pele┼č, ca fiind doua destina┼úi interesante de vizitat.