Terra Dacica Aeterna recruteaz─â ! jpeg

Terra Dacica Aeterna recruteaz─â !

­čôü Dacia antic─â
Autor: Redac╚Ťia

Asocia╚Ťia Terra Dacica Aeterna a fost ├«nfiin┼úat─â ├«n 2007 la Cluj-Napoca ╚Öi este prima trup─â de reconstituire istoric─â antic─â din Rom├ónia. Asocia╚Ťia are peste 70 de membri din ├«ntreaga ╚Ťar─â, majoritatea din Transilvania ÔÇô Cluj, Hunedoara, Maramure╚Ö, Sibiu, Bistri╚Ťa-, dar ╚Öi din V├ólcea, Bucure╚Öti, Constan╚Ťa. 

Al─âturi de sediul de la Cluj, exist─â deocamdat─â filiale la Deva ╚Öi Sibiu.  

Terra Dacica Aeterna abordeaz─â aspecte de via╚Ť─â civil─â ┼či militar─â ale civiliza┼úiilor dacic─â, roman─â ╚Öi sarmatic─â, av├ónd astfel trei ÔÇŁunit─â╚ŤiÔÇŁ militare care fac antrenamente ╚Öi se lupt─â dup─â tacticile antice. Solda╚Ťii TDA se mai ocup─â ╚Öi de instruc╚Ťia cu arme ╚Öi echipamente reale a doritorilor din publicul prezent la festivaluri, sub ├«ndrumarea ╚Öi dup─â indica╚Ťiile ÔÇŁveteranilorÔÇŁ TDA. Atelierul de tras cu arcul este de asemenea foarte popular.  

Pe l├óng─â acestea, exist─â o tab─âr─â civil─â foarte bine pus─â la punct, cu ateliere cuprinz├ónd me╚Öte╚Öuguri dup─â modele ╚Öi metode antice ÔÇô fier─ârie, ol─ârit, metaloplastie, lucru ├«n os, corn, lemn, piele, ╚Öi, bine├«n╚Ťeles, cel mai ÔÇ×gustatÔÇŁ atelier, cel de gastronomie antic─â. M├óncarea roman─â se face dup─â re╚Ťete antice p─âstrate ├«n scrierile anticilor, iar cea dacic─â, prin armonioasa combinare a tipurilor de legume ╚Öi c─ârnuri existente ╚Öi ├«n antichitate pe teritoriul Daciei. 

Armele, hainele ╚Öi echipamentele purtate de membrii TDA sunt f─âcute cu cea mai mare grij─â fa╚Ť─â de detaliile istorice, sub ├«ndrumarea istoricilor ╚Öi arheologilor din asocia╚Ťie. Dac─â pentru romani, modelele de ├«mbr─âc─âminte sunt arhicunoscute, provocarea a fost crearea de straie antice dacice ╚Öi sarmatice, care s─â fie aproape de realitatea istoric─â, pu╚Ťin cunoscut─â, datorit─â faptului c─â nu exist─â date clare ╚Öi nici o pies─â textil─â g─âsit─â ├«n arheologie. Hainele au fost ├«ns─â recreate din p├ónz─â de care exista ╚Öi ├«n antichitate, dup─â modelele oferite de Columna Traian─â ╚Öi monumentul de la Adamclissi. 

Terra Dacica Aeterna a participat la peste 130 de manifest─âri importante din ╚Ťar─â ╚Öi str─âin─âtate, fiind apreciat─â peste tot pentru ├«naltul nivel de profesionalism ╚Öi seriozitate.  

Tocmai de aceea, asocia╚Ťia are nevoie de membri care s─â fie pasiona╚Ťi de istorie, me╚Öte╚Öuguri, reconstituire istoric─â, membri care s─â aib─â 18 ani, s─â fie sociabili, cu spirit de echip─â, serio╚Öi, dornici s─â ├«nve╚Ťe lucruri noi ╚Öi s─â participe la diverse manifest─âri ├«n ╚Ťar─â ╚Öi ├«n str─âin─âtate, programate la sf├«r╚Öit de s─âpt─âm├ón─â, ├«n perioada mai-septembrie.  

Noii membri vor avea ocazia s─â devin─â me╚Öte╚Öugari antici, r─âzboinici daci, legionari romani sau arca╚Öi sarma╚Ťi, ╚Öi s─â tr─âiasc─â o parte din istoria antic─â a Rom├óniei ╚Öi a Europei a╚Öa cum a fost!

recrutare tda 0 jpg jpeg