Solda┼úii, sifilisul ┼či gonoreea  Pericolele celei mai vechi meserii din lume, comb─âtute cu afi┼če pe front jpeg

Solda┼úii, sifilisul ┼či gonoreea. Pericolele celei mai vechi meserii din lume, comb─âtute cu afi┼če pe front

­čôü Al Doilea R─âzboi Mondial
Autor: Ionuţ Cristian Ungureanu

Prostitu┼úia a fost mai ├«nt├ói blamat─â, apoi persecutat─â, c├óteodat─â promovat─â, ba chiar acceptat─â. ├Än final a fost negat─â. Ca peste tot ├«n lume, ┼či ├«n Bucure┼čti bolile venerice au fost, ├«ns─â, o problem─â care de cele mai multe ori a sc─âpat de sub control. Iat─â solu┼úia la care s-au g├óndit marii conduc─âtori pentru a ├«ndep─ârta acest obicei din r├óndul solda┼úilor.

├Än urm─â cu mai pu┼úin de un secol, planeta p─ârea c─â se ├«ndrepta spre autodistrugere:r─âzboaie mondiale, genociduri, desfr├óu ┼či prostitu┼úie la scar─â larg─â.

Pe l├óng─â aspectul moral ┼či etic al celei mai vechi meserii din istorii omenirii, blamat─â din totdeauna de majoritatea religiilor ┼či condamnat─â de culturile conservatoare, ├«n cel de-al Doliea R─âzboi Mondial problema prostitu┼úiei devenise motiv de ├«ngrijorare la nivel global din cauza r─âsp├óndirii, ├«ntr-un ritm alert, al bolilor venerice.

Soldaţii erau principalii clienţi ai bordelurilor din lumea întreagă, curvele fiind probabil singura amânare plăcută a momentului morţii de pe linia întâi de război.

image
image

Site-ul freerepublic.com a adunat c├óteva afi┼če anti-prostitu┼úie din acea vreme, cele mai multe fiind ├«n limba englez─â.Potrivit imaginilor, 80% din cei infecta┼úi cu boli venerice au fost ag─â┼úa┼úi de o prostituat─â.

În 1927, 12.431 de femei practicau prostituţia în România

Pentru o imaginie de ansamblu a situa┼úiei din ┼úara noastr─â aminitim o statistic─â din anul 1927 ("Prostitu┼úia ├«ntre cuceritori ┼či pl─âtitori", de Adrian Majuru) care ne arat─â amploarea pe care o avea fenomenul numai ├«n Rom├ónia.

Astfel, ├«ntr-un document din 1927, se arat─â c─â ├«n Romania practicau prostitu┼úia 12.431 femei:9.610 romance, 8 italience, 17 fran┼úuzoaice, 18 grecoaice, 61 de rusoaice, 25 de turcoaice, 1.404 unguroaice, 170 de poloneze, 171 de cehoaice ┼či 947 de alte na┼úionalit─â┼úi.

┼×i s─â nu uit─âm c─â o bun─â parte din ÔÇ×zei┼úele amorului" erau particulare, lucrau pe cont propiu, neexist├ónd o eviden┼ú─â real─â a acestora.

Vezi aici fotogaleria cu afi┼čele anti prostitu┼úie!

image

Ast─âzi, fenomenul prostitu┼úiei este dezb─âtut la nesf├ór┼čit. ├Än unele ┼ú─âri, ce-i adev─ârat pu┼úine dintre ele, subiectul r─âm├óne tabu. Pentru cele mai multe popula┼úii ├«ns─â, practicarea rela┼úiilor sexuale contra cost pare a fi principalul motiv de audien┼ú─â ├«n r├óndul canalelor mass media, timp ├«n care este probabil ┼či printre cel mai bine pl─âtite meserii.

Dac─â ├«n prezent exist─â ┼ú─âri unde prostitu┼úia este legal─â ┼či este ├«ntr-o oarecare m─âsur─â controlat─â ┼či ┼úinut─â ├«n fr├óu de stat, ├«n Rom├ónia aceast─â meseria nu mai este practicat─â cu acordul legii ├«nc─â din 1949. Mai exact, pe 21 decembrie 1949, de ziua lui I.V. Stalin, atunci c├ónd comuni┼čtii ajun┼či la putere au decis desfiin┼úarea caselor de toleran┼ú─â. Printre cele ├«nchise, se num─âr─â ┼či vestitele bordeluri din Bucure┼čti, de la Crucea de Piatr─â.

Ce spun statisticile

Potrivit wikipedia.org, Organiza╚Ťia Na╚Ťiunilor Unite a declarat ├«n 2009 c─â traficul sexul este forma cea mai frecventat─â identificat─â ├«n traficul de fiin╚Ťe umane ┼či estimeaz─â c─â aproximativ 79% din traficul de fiin╚Ťe umane este raportat pentru prostitu╚Ťie.

Traficul sexual a fost descris ca forma de sclavie contemporan─â av├ónd cea mai rapid─â cre╚Ötere din toate tipurile de sclavie din lume. Potrivit studiului, aceast─â activitate ilegal─â va dep─â┼či ├«n cur├ónd, ca amploare, traficul de droguri mondial.