Siturile arheologice grecești, închise, inclusiv Acropole  Ce a determinat autoritățile elene să ia aceste măsuri extreme jpeg

Siturile arheologice grecești, închise, inclusiv Acropole. Ce a determinat autoritățile elene să ia aceste măsuri extreme

📁 Grecia Antică
Autor: Redacția
🗓️ 6 august 2021

Confruntată "cea mai gravă caniculă din 1987", respectiv de mai bine de 30 de ani, Grecia a închis siturile arheologice în orele cele mai problematice. În plus, autoritățile elene au cerut populației să facă economie de curent electric pentru a evita o pană generală.

Ansamblul din secolul al V-lea î.e.n. a fost închis de luni, dar turiştii vor găsi porţile închise începând de astăzi la toate siturile arheologice în aer liber din Grecia, relatează Le Figaro.

Măsura este valabilă până vineri, a anunţat Ministerul Culturii. Decizia a fost luată după ce mercurul din termometre a ajuns, luni după-amiază, la aproape 40 de grade.

De săptămâna trecută, Grecia traversează o perioadă caniculară care ar trebui să atingă un vârf chiar zilele acestea.

În iulie 1987, un val de căldură a provocat moartea a o mie de persoane în Grecia din cauza lipsei de climatizare şi a poluării atmosferice.

Temperaturile caniculare din ultimele zile au dus și la momente dramatice și asta deoarece o mare parte din insula Rhodos a rămas fără curent electric și apă. Totul din cauza unui incendiu de vegetație care a afectat rețelele de alimentare. Soldații greci au venit să ajute pompierii care s-au luptat cu focul. Două localități aflate în calea incendiului au fost evacuate.