Scurtmetrajul „Superman, Spiderman sau Batman“, pentru care Tudor Giurgiu a primit Oscarul european jpeg

Scurtmetrajul „Superman, Spiderman sau Batman“, pentru care Tudor Giurgiu a primit Oscarul european

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția
🗓️ 3 decembrie 2012

Premiile Academiei Europene de Film au fost acordate în urma votului celor 2.700 de membri ai Academiei, cineaşti din toate ţările europene.

„Superman, Spiderman sau Batman“ a fost unul dintre cele 15 titluri aflate pe lista nominalizărilor la categoria „Scurtmetraj European“.

Toate cele 15 titluri au intrat în cursa pentru Premiile Academiei Europene de Film după o nominalizare obţinută la unul dintre cele 15  festivaluri aflate în parteneriat cu EFA.

„Sunt foarte bucuros şi aproape că nu-mi vine sa cred. Filmul ăsta mi-a provocat satisfacţii şi surprize majore, încă de pe vremea când filmam în Cluj şi nici nu ne gândeam că vom ajunge aşa departe cu el. Mândria mea de clujean exultă pentru că e un film făcut în mare majoritate de către clujeni, români şi maghiari deopotrivă, o echipă extraordinară. E meritul tuturor celor cu care am lucrat, dar în special al scenaristului Doru Lupeanu, al unui copil-minune, Aaron Serban, şi al unui actor unic, Bogdan Zsolt“, a declarant Tudor Giurgiu.

Superman, Spiderman sau Batman  spune povestea lui Aron, un băieţel de cinci ani, care, împreună cu tatăl său, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în Cluj Napoca, cu actorii Bogdan Zsolt, Cornel Răileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crişan, Maria Seleş, Adriana Băilescu şi eroul filmului, copilul Aaron Şerban. Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, cunoscut şi pentru scenariul scurtmetrajului „Faţa galbenă care râde“, în regia lui Constantin Popescu. Operatorul filmului este Adrian Silişteanu, montajul a fost semnat de Eugen Kelemen, iar producătorul executiv este Bogdan Crăciun. Postproducţia s-a desfăşurat în studiourile Chainsaw Europe.

sursa:http://adevarul.ro/entertainment/film