Primul film în spațiu: O actriță și un regizor din Rusia au ajuns pe Stația Spațială Internațională jpeg

Primul film în spațiu: O actriță și un regizor din Rusia au ajuns pe Stația Spațială Internațională

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția
🗓️ 6 octombrie 2021

O capsulă Soyuz având la bord o actriță și un regizor din Rusia care vor realiza primul lungmetraj turnat în spațiu, devansând un proiect american concurent, a andocat marți la Stația Spațială Internațională.

După o serie de verificări, actrița Iulia Peresild, în vârstă de 37 de ani, și regizorul Klim Shipenko (foto sus), de 38 de ani, au urcat la bordul stației orbitale pentru a începe turnarea filmului lor, înaintea unui proiect american cu Tom Cruise, informează Agerpres.

Într-un context marcat de tensiuni între Rusia și Statele Unite, această aventură cinematografică fără precedent capătă, de asemenea, aspectul unei noi curse în explorarea spațială, la 60 de ani după ce URSS a trimis primul om în spațiu, pe Iuri Gagarin.

Regizorul și actrița, care urmează să revină pe Pământ la data de 17 octombrie, vor avea la dispoziție 12 zile pentru a turna filmul cu titlul provizoriu „The challenge” („Provocarea”). Acesta va avea în prim-plan un medic chirurg cu misiunea de a salva un cosmonaut.

film 2 jpg jpeg

Imaginile au însoțit întotdeauna misiunile în spațiu, de la primii pași pe Lună, în 1969, până la mesajele publicate pe rețelele sociale de astronautul francez Thomas Pesquet, însă un lungmetraj de ficțiune nu a fost niciodată filmat pe orbita terestră.

Cei doi călători spațiali au urmat un antrenament accelerat pentru a învăța să reziste la accelerația violentă din timpul lansării sau să se miște în condiții de gravitație zero.

Echipajul Soyuz se va alătura micii comunități care locuiește în prezent la bordul ISS, inclusiv doi cosmonauți ruși care, împreună cu Shkaplerov, vor apărea în film ca figuranți.

Foto sus: Instagram / Klim Shipenko