Primul film ├«n spa╚Ťiu: O actri╚Ť─â ╚Öi un regizor din Rusia au ajuns pe Sta╚Ťia Spa╚Ťial─â Interna╚Ťional─â jpeg

Primul film ├«n spa╚Ťiu: O actri╚Ť─â ╚Öi un regizor din Rusia au ajuns pe Sta╚Ťia Spa╚Ťial─â Interna╚Ťional─â

­čôü Istoria Filmului
Autor: Redac╚Ťia

O capsul─â Soyuz av├ónd la bord o actri╚Ť─â ╚Öi un regizor din Rusia care vor realiza primul lungmetraj turnat ├«n spa╚Ťiu, devans├ónd un proiect american concurent, a andocat mar╚Ťi la Sta╚Ťia Spa╚Ťial─â Interna╚Ťional─â.

Dup─â o serie de verific─âri, actri╚Ťa Iulia Peresild, ├«n v├órst─â de 37 de ani, ╚Öi regizorul Klim Shipenko (foto sus), de 38 de ani, au urcat la bordul sta╚Ťiei orbitale pentru a ├«ncepe turnarea filmului lor, ├«naintea unui proiect american cu Tom Cruise, informeaz─â Agerpres.

├Äntr-un context marcat de tensiuni ├«ntre Rusia ╚Öi Statele Unite, aceast─â aventur─â cinematografic─â f─âr─â precedent cap─ât─â, de asemenea, aspectul unei noi curse ├«n explorarea spa╚Ťial─â, la 60 de ani dup─â ce URSS a trimis primul om ├«n spa╚Ťiu, pe Iuri Gagarin.

Regizorul ╚Öi actri╚Ťa, care urmeaz─â s─â revin─â pe P─âm├ónt la data de 17 octombrie, vor avea la dispozi╚Ťie 12 zile pentru a turna filmul cu titlul provizoriu ÔÇ×The challengeÔÇŁ (ÔÇ×ProvocareaÔÇŁ). Acesta va avea ├«n prim-plan un medic chirurg cu misiunea de a salva un cosmonaut.

film 2 jpg jpeg

Imaginile au ├«nso╚Ťit ├«ntotdeauna misiunile ├«n spa╚Ťiu, de la primii pa╚Öi pe Lun─â, ├«n 1969, p├ón─â la mesajele publicate pe re╚Ťelele sociale de astronautul francez Thomas Pesquet, ├«ns─â un lungmetraj de fic╚Ťiune nu a fost niciodat─â filmat pe orbita terestr─â.

Cei doi c─âl─âtori spa╚Ťiali au urmat un antrenament accelerat pentru a ├«nv─â╚Ťa s─â reziste la accelera╚Ťia violent─â din timpul lans─ârii sau s─â se mi╚Öte ├«n condi╚Ťii de gravita╚Ťie zero.

Echipajul Soyuz se va al─âtura micii comunit─â╚Ťi care locuie╚Öte ├«n prezent la bordul ISS, inclusiv doi cosmonau╚Ťi ru╚Öi care, ├«mpreun─â cu Shkaplerov, vor ap─ârea ├«n film ca figuran╚Ťi.

Foto sus: Instagram / Klim Shipenko