Oasele lui Mengele, ┬ź├Ängerul mor┼úii┬╗ de la Auschwitz, material didactic ├«n Brazilia jpeg

Oasele lui Mengele, ┬ź├Ängerul mor┼úii┬╗ de la Auschwitz, material didactic ├«n Brazilia

­čôü Holocaust
Autor: Redac╚Ťia

Studen┼úii de la Universitatea de Medicin─â din Sao Paolo au ca material didactic pentru cursurile de medicin─â legal─â oasele doctorului nazist Josef Mengele. Timp de mai bine de 30 de ani, r─âm─â┼či┼úele sale au stat ├«ntr-o pung─â, la Institutul de Medicin─â Legal─â din ora┼čul brazilian. ├Ängerul mor┼úii, cum mai era supranumit doctorul, a realizat numeroase experimente terifiante ├«n lag─ârul de la Auschwitz.

Doctorul Daniel Romero Mu├▒oz, care a condus echipa de medici care au confirmat identitatea oaselor lui Mengele, ├«n 1985, a v─âzut o oportunitate pentru a le folosi ├«n scop didactic. A┼ča c─â, ├«n urm─â cu c├óteva luni, acesta a ob┼úinut aprobarea pentru a le folosi la cursurile de medicin─â legal─â. Studen┼úii ├«i examineaz─â r─âm─â┼či┼úele ┼či fac leg─âtura ├«ntre rezultate ┼či informa┼úiile despre Mengele ┼či stilul s─âu de via┼ú─â pe care le au adunate din documente, jurnale ┼či memorii.

mengele prim jpg jpeg

ÔÇ×De exemplu, examin├ónd r─âm─â┼či┼úele lui Mengele, am descoperit o fractur─â a pelvisului ├«n partea st├óng─â. Acest lucru este consemnat ┼či ├«n documentele sale, unde era men┼úionat faptul c─â ┼či-a fracturat pelvisul ├«n urma unui accident de motociclet─â din Auschwitz.ÔÇŁ, spune doctorul brazilian.

Mengele a murit în urmă cu mai bine de patru decenii, în urma unui înec de pe coasta statului Sao Paolo. Viaţa sa după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial a fost una de fugar, el fiind condamnat la moarte pentru atrocităţile înfăptuite în lagărele de concentrare.

Sursa:The guardian