O colecție antică de bijuterii din aur, descoperită în Egipt (foto: Facebook / Ministry of Tourism and Antiquities )

O colecție antică de bijuterii din aur, descoperită în Egipt

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 14 decembrie 2022

O colecție antică de bijuterii din aur a fost descoperită în orașul antic Amarna, situat la sud de Cairo, de o misiune formată din arheologici egipteni și britanici, a anunțat Ministerul Turismului și Antichităților din Egipt.

„Colecția de bijuterii, descoperită în orașul antic Amarna, este formată din trei inele de aur, dintre care unul este decorat cu o reprezentare a zeului antic egiptean Bes, iar al doilea este inscripționat cu o frază din hieroglife care înseamnă «doamna celor două ținuturi»”, a precizat Ministerul Turismului și Antichităților din Egipt, într-un comunicat citat de Agerpres.

Misiunea comună activează la Amarna din 2010 și studiază condițiile socio-economice, tipurile de hrană și bolile comune întâlnite în orașul antic care a fost capitala Egiptului în timpul faraonului Akhenaton, care a domnit între 1353-1336 î.Hr.

La Amarna se găsesc 25 de cimitire sculptate în stâncă, cu inscripții religioase dedicate unor importanți oameni de stat și preoți care au fost îngropați în timpul domniei lui Akhenaton, și un alt cimitir regal la 15 kilometri est de oraș.

Foto: Facebook / Ministry of Tourism and Antiquities