O bombă din timpul celui de al Doilea Război Mondial a fost descoperită în Dunăre, la Budapesta jpeg

O bombă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită în Dunăre, la Budapesta

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 19 octombrie 2012

Aproximativ 8.000 de persoane au fost evacuate vineri de către poliţie şi serviciile de intervenţie dintr-un cartier situat în nordul Budapestei, după descoperirea unei bombe de o jumătate de tonă din al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

Bomba, de fabricaţie americană, a fost găsită în Dunăre, în nordul oraşului, în propierea unui pod feroviar, a anunţat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Experţi în explozivi au prevăzut degajarea şi dezamorsarea bombei pentru vineri după-amiaza. Toate persoanele care locuiesc în zonă pe o rază de un kilometru au fost obligate să îşi părăsească locuinţele, iar circulaţia fluvială a fost întreruptă până la ora 16.00 GMT (19.00, ora României).

Ungaria, aliată a Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, a fost puternic bombardată de către forţele americane, britanice şi sovietice în ultimele luni de conflict.

Numeroase obuze nu au explodat şi sunt descoperite frecvent, în special cu ocazia unor lucrări de construcţie. Din 2008 şi până în prezent, . autorităţile de la Budapesta au procedat deja la zece evacuări.

Sursa:www.adevarul.ro