Matache M─âcelarul ÔÇô de la comerciantul de carne, la hala ┼či brandul de azi jpeg

Matache M─âcelarul ÔÇô de la comerciantul de carne, la hala ┼či brandul de azi

Acum aproape un secol ┼či jum─âtate, un negustor de carne, pe numele lui Loloescu Matache, ├«┼či deschidea o pr─âv─âlie la r─âsp├óntia dintre Calea Grivi┼úa ┼či Calea Buze┼čti. Ast─âzi, Matache este eponimul unei cl─âdiri istorice ce na┼čte controverse la nivelul Bucure┼čtiului, dar ┼či un brand celebru la nivel na┼úional.

┬źNe vedem la Matache M─âcelaruÔÇÖ!┬╗

Acolo ├«┼či d─âdeau ├«nt├ólnire birjarii ┼či chirigiii din zona de vest a Bucure┼čtiului acum aproximativ un secol ┼či jum─âtate. Situat─â la intersec┼úia C─âii Grivi┼úei cu Calea Buze┼čti, m─âcel─âria care a dat numele actualei hale Matache reprezenta un popas obi┼čnuit la marginea capitalei Rom├óniei al comercian┼úilor ce veneau dinspre T├órgovi┼čte ┼či alte localit─â┼úi din zon─â. ├Änainte ca Matache M─âcelarul s─â ├«┼či ├«nceap─â afacerea pe la 1879, ├«n respectiva loca┼úie exista deja o pia┼ú─â, cunoscut─â, la acea vreme, ca Pia┼úa Mic─â, Pia┼úa Sf├óntul ┼×tefan┼či Pia┼úa Cuibul cu Barz─â, ├«ns─â niciuna dintre aceste denumiri nu s-a p─âstrat p├ón─â ├«n prezent.

Matache M─âcelarul, ├«n opozi┼úie cu brandul pe care ├«l ┼čtim ast─âzi, nu a creat vreun produs alimentar deosebit, ci s-a remarcat prin excentricitatea modului s─âu de a face comer┼ú. Imediat dup─â finalizarea R─âzboiului de Independen┼ú─â, Loloescu Matache ├«┼či deschide o pr─âv─âlie de carne la intersec┼úia dintre uli┼úa T├órgovi┼čtei ┼či strada Buze┼čti, exact ├«n col┼úul str─âzii, la r─âscrucea drumurilor, pentru a fi sigur c─â va avea vad. Mai mult de at├ót, pentru a-┼či convinge clien┼úii de prospe┼úimea produselor sale, negustorul avea obiceiul s─â scoat─â ├«n fa┼úa m─âcel─âriei butuci pe care s─â tran┼čeze carnea ├«n v─âzul tuturor. Conform istoricului Adrian Majuru, pe Matache M─âcelarul l-a f─âcut celebru nu calitatea produselor pe care le vindea, ci felul s─âu de a fi:vesel ┼či sociabil, gata s─â te ajute ┼či dornic s─â ├«┼úi asculte oful. Cu aceste calit─â┼úi demne de un adev─ârat ÔÇ×jup├ónÔÇŁ, Loloescu Matache a reu┼čit s─â ajung─â, ├«ntr-un timp relativ scurt, un personaj extraordinar de popular ┼či s─â dea impresia at├ót localnicilor, c├ót ┼či celor afla┼úi ├«n trecere c─â afacerea sa exist─â acolo de c├ónd lumea ┼či p─âm├óntul.

image

Click aici pentru continuarea articolului