Mărturii din lagărul morţii: au fost descoperite 27 de scrisori scrise în urină jpeg

Mărturii din lagărul morţii: au fost descoperite 27 de scrisori scrise în urină

­čôü Holocaust
Autor: Redac╚Ťia

M─ârturiileexperimentelor medicale teribile din lag─ârele de concentrare naziste nu ├«nceteaz─â s─â apar─â. 27 de scrisori scrise ├«n urin─â de c─âtre femei poloneze au fost descoperite recent ┼či date c─âtre un muzeu din Lublin, Polonia pentru a fi p─âstrate.

urina jpg jpeg

Aparent, scrisorile sunt simple g├ónduri ale femeilor c─âtre familiile lor, ├«ns─â pe margini ┼či ├«ntre linii sunt mesaje aproape invizibile. Ele au scris despre experimentele mortale care au fost aplicate pe 74 de femei ├«n lag─ârul de la Ravensbrueck. Acestea au fost scrise cu un be┼úi┼čor sub┼úire de lemn, ┼či datorit─â unei reac┼úii acide a h├órtiei cu urina, aceasta din urm─â ┼či-a pierdut culoarea ┼či a devenit invisibil─â. Pentru a citi totu┼či mesajele, posesorii au trebuit s─â ├«nc─âlzeasc─â scrisorile.

Scrisorile au fost apar┼úinut polonezei Krystyna Czyz-Wilgat, care ├«n prima scrisoare a trimis un indiciu conform c─âruia ├«n urm─âtoarea avea s─â scrie un mesaj secret ├«n urin─â. Mul┼úumit─â acestor scrisori, a ie┼čit la iveal─â o list─â cu 74 de femei pe care s-au testat anumite droguri, ├«n urma c─ârora femeile au murit. 

Sursa:Reuters