Războiul lui Kim Jong un cu „decadenţa occidentală“  Şocul autorităţilor când au descoperit ce fac tinerii nord coreeni jpeg

Kim Jong-un îşi continuă lupta cu aşa-zisa „decadenţă” occidentală: Dictatorul nord-coreean a interzis tunsorile cu chică şi blugii mulaţi

📁 Războiul Rece
Autor: Redacția
🗓️ 24 mai 2021

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a interzis tunsorile cu chică şi blugii mulaţi de teama ca tinerii nord-coreeni să nu fie influenţaţi de cultura vestică „decadentă”, relatează adevarul.ro.

Ţara se va prăbuşi „ca un zid putrezit” dacă nu face ceva pentru a opri „invazia stilului de viaţă capitalist”, scrie un ziar de stat, potrivit „Daily Mail”. Cei care încalcă în mod repetat legile draconice privind moda - care interzic vopsirea părului în anumite culori şi piercingurile - vor fi trimişi în lagăre de muncă în conformitate cu o serie de directive puse în aplicare din decembrie anul trecut din ordinul dictatorului Kim Jong-un. Cei care poartă tunsori cu chică - cu părul lăsat lung în spate şi tăiat scurt în faţă şi lateral - riscă să se confrunte la rândul lor cu consecinţe foarte grave.

„Rodong Sinmun”, un ziar deţinut de Partidul Muncitoresc, a scris joi: „Istoria ne învaţă lecţia crucială că orice ţară poate deveni vulnerabilă şi în cele din urmă se va prăbuşi ca un zid putrezit indiferent de puterea sa economică sau de apărare dacă nu ne păstrăm stilul de viaţă”. „Trebuie să fim atenţi la cele mai mici semne ale stilului de viaţă capitalist şi să le eliminăm”, a insistat autorul articolului. Pe lângă interzicerea vestimentaţiei în stil occidental şi legiferarea tunsorilor, Coreea de Nord a mai adoptat în decembrie anul trecut o lege care înăspreşte pedepsele pentru persoanele ce deţin casete şi înregistrări video produse în Coreea de Sud.