În mormântul lui Tutankamon nu există nicio «cameră secretă»  jpeg

În mormântul lui Tutankamon nu există nicio «cameră secretă»

📁 Egiptul Antic
🗓️ 7 mai 2018

Studiile efectuate de o echipă de arheologi italieni au demonstrat că în mormântul faraonului Tutankamon nu există nicio încăpere secretă, informează Ministerul Antichităților din Egipt.

”Prospectările cu georadare efectuate în interiorul mormântului au dovedit că nu există încăperi sau indicii ale unor cadre de uși ori de trepte”, a declarat Mostafa Waziri, secretar-general în cadrul Consiliului Suprem pentru Antichități, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Studiile și analizele cu georadare au fost efectuate de o echipă de arheologi italieni conduși de Francesco Porcelli de la Universitatea Politehnică din Torino. Aceste studii dezmint teoria potrivit căreia în interiorul camerei mortuare sau adiacent acesteia ar exista pasaje sau încăperi.

Egiptologul britanic Nicholas Reeves a susținut anterior că o analiză a peretelui nordic al mormântului ar sugera că în spatele acestuia s-ar afla o cale de acces către o altă încăpere. Reeves susținea că acolo s-ar putea afla o cameră secretă care ar putea conține mormântul reginei Nefertiti, soția tatălui lui Tutankamon, faraonul Akhenaton.