DOAR O RĂSUFLARE – un documentar și o poveste jpeg

DOAR O RĂSUFLARE – un documentar și o poveste

📁 Istoria Filmului
🗓️ 24 noiembrie 2016

Pelicula „DOAR O RĂSUFLARE”, a cărei premieră va avea loc azi, 24 noiembrie la HBO, ora 20:00, si pe HBO GO, este o nouă secvență din istoria recentă a României surprinsă de cinematografie.

Filmul explorează natura profund contradictorie a iubiriiîn viața de familie, fiind martorul a șapte ani din viața familiei Sicrea, care locuiește într-un sat din România. Imaginile surprinse suprapun încercările prin care trec Dobrin și soția sa, Lia, împreună cu cei trei copii pe fundalul transformărilor ecologice, sociale și economice ce au loc în societate, dar și a dramelor interne. Dobrin așteaptă să se întâmple o minune care să o facă pe Denisa, fiica lui cea mică, să se ridice din scaunul cu rotile și să poată merge. Pe măsură ce copiii devin adulți sub ochii noștri, vedem cum legătura lui puternică cu Dumnezeu îi influențează relațiile de familie.

image
doar o rasuflare 377950l 1600x1200 n f434cee5 jpg jpeg

„Doar o răsuflare/ A Mere Breath” încearcă să prezinte absurditatea și frumusețea, fragilitatea și puterea ființei umane, prinsă între iubire și credință, pământ și rai.

„Doar o răsuflare” este o producție Manifest Film și HBO Europe, realizată de Monica Lăzurean-Gorgan, și a primit mai multe distincții printre care premiul “The Heart of Sarajevo” pentru cel mai bun film documentar din competiţia oficială de documentare a Festivalului de Film de la Sarajevo, precum și cel mai bun film la Festivalul de Film Astra de la Sibiu.

Pelicula a avut premiera mondială în aprilie 2016, în Elveția, la festivalul Visions du Réel.

A Mere Breath, trailerfrom MANIFEST FILMon Vimeo.

În ultimii ani filmul românesc a început să se afirme și regizori precum Cristi Puiu, Cristian Mungiu sau Călin Peter Netzer să fie prezenți printre câștigătorii unora dintre cele mai prestigioase trofee din cinematografie. Totuși, deși au exploatat secvențe de istorie și realitate românească, filmele au fost unele artistice. Zona filmului documentar, din care face parte și pelicula “Doar o răsuflare”, este una aparte, care începe să se afirme și merită o atenție deosebită.

doar o rasuflare 535314l 1600x1200 n abbb2d7f jpg jpeg