Cum au fost torturati nazistii, în centrul de detenţie supranumit "CUŞCA LONDREI" jpeg

Cum au fost torturati nazistii, în centrul de detenţie supranumit "CUŞCA LONDREI"

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 29 octombrie 2012

Daily Mailpublică un fragment din volumul "Cruel Britannia" de Ian Cobain, în care autorul arată, pentru prima oară, cum au fost torturaţi prizonerii nazişti din Marea Britanie, capturaţi la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

Publicaţia notează că dezvăluirile schimbă total imaginea Marii Britanii de ţară care respectă drepturile omului şi litera legii.

Astfel, conform lui Cobain, în Londra ar fi existat un centru de detenţie, numit "London Cage" (Cuşca Londrei), prin care au trecut aproape 4.000 de germani. Aceştia erau bătuţi, privaţi de somn şi obligaţi să stea mult timp în aceeaşi poziţie, iar unii dintre ei au fost chiar omorâţi şi îngropaţi în secret.

În "Cuşca Londrei" ajungeau ofiţerii despre care se credea că deţin "informaţii valoroase". "Cuşca" avea sediul în mai multe vile de lux din grădinile palatului Kensington, unde astăzi locuiesc miliardari, sultani ori prinţi şi unde se află sediile unor ambasade străine la Londra.

În cele cinci camere de interogare din "Cuşca Londrei", nouă poliţişti încercau să scoată informaţii de la prizonieri, prin orice metodă. Şeful închisorii era colonelul Alexander Scotland, care a povestit totul zeci de ani mai târziu, în memoriile sale. "Lăsaţi la intrare toate speranţele voastre", era motto-ul după care Scotland conducea "Cuşca Londrei", scrie Daily Mail.

Prizonerii erau înfometaţi, bătuti şi "marcaţi" cu fierul încins

Fritz Knochlein, locotenent-colonel al Waffen SS, ramura militară a organizaţiei naziste Schutzstaffel, a fost capturat de britanici şi acuzat că le-a omorât 124 de soldaţi. El a fost dus în "Cuşca Londrei", unde nu a fost lăsat să doarmă patru zile şi patru nopţi. Apoi, a fost pus să se învârtă în cerc timp de patru ore, la fiecare rotaţie fiind lovit de un gardian britanic.

Apoi, a fost obligat să spele scările şi toaletele zile în şir, în timp ce britanicii turnau apă peste el, iar când "îndrăznea" să se odihnească era lovit de britanici. Până la urmă, locotenent-colonelul a fost spânzurat, scrie Daily Mail. Din câte se pare, Knochlein nici măcar nu era vinovat de uciderea celor 124 de soldaţi britanici.

Daily Mail scrie că unii dintre cei torturaţi în "Cuşca Londrei" ajunseseră să se roage de britanici să-i omoare, după ce fuseseră înfometaţi, bătuţi sistematic, arşi cu fierul încins şi ameninţaţi că vor fi electrocutaţi.

sursa:http://www.gandul.info