Cristian Mungiu, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2012 jpeg

Cristian Mungiu, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2012

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția
🗓️ 20 aprilie 2012

Regizorul Cristian Mungiu, laureat al premiului Palme d'Or în 2007, a fost inclus în competiţia oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, cu lungmetrajul "Beyond the Hills".

Despre prezenţa „Beyond the Hills" pe lista festivalului s-a vorbit încă din luna februarie. Tot atunci, compania Sundance Selects, o divizie a IFC Films, a anunţat că a cumpărat drepturile de distribuţie pentru America de Nord ale noului film. Este pentru a doua oară când Cristian Mungiu va ajunge la Cannes, după ce, în anul 2007, regizorul a câştigat Palme d'Or pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

Cristian Mungiu semnează şi scenariul pentru „Beyond the Hills", a cărui poveste este inspirată de cazul exorcizării de la Tanacu. În luna mai a anului 2005, măicuţa Irina Cornici îşi pierdea viaţa la Mănăstirea Sfânta Treime din judeţul Vaslui.

Din distribuţia filmului lui Mungiu fac parte Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Dana Tapalagă, Cătălina Harabagiu şi Valeriu Andriuţă.

Mungiu va concura anul acesta pentru Palme d'Or cu cineaşti de talie mondială, precum David Cronenberg, Michael Haneke, Wes Anderson, Ken Loach şi Alain Resnais, printre alţii.

Filmele incluse în competiţia oficială sunt: "De rouilles et d'os" de Jacques Audiard, "Moonrise Kingdom" de Wes Anderson, "Holy Motors" de Leos Carax, Cosmopolis de David Cronenberg, "The Paperboy" de Lee Daniels, "Killing Them Softly" de Andrew Dominik, Reality de Matteo Garrone, Amour de Michael Haneke, Lawless de John Hillcoat, "In Another Country" de Sangsoo Hong, "Taste of Money" de Sangsoo Im, "Like Someone In Love" de Abbas Kiarostami, "The Angels' Share" de Ken Loach, "Beyond the Hills" de Cristian Mungiu, "Baad El Mawkeaa (Apres la Bataille)" de Yousry Nasrallah, Mud de Jeff Nichols, "Vous n'avez encore rien vu" de Alain Resnais, "Post Tenebras Lux" de Carlos Reygadas, "On the Road" de Walter Salles, "Paradies:Liebe" de Ulrich Seidl, "Jagten (The Hunt)" de Thomas Vinterberg şi "Im Nebel (Dans la brume)" de Serghei Loznitsa.

Click aici pentru a vedealista filmelor care vor intra în competiție la Cannes, anul acesta. Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 16-27 mai.

sursa:adevarul.ro