ÔÇ×Contabilul de la AuschwitzÔÇŁ, ├«n v├órst─â de 96 de ani, cere clemen┼ú─â jpeg

ÔÇ×Contabilul de la AuschwitzÔÇŁ, ├«n v├órst─â de 96 de ani, cere clemen┼ú─â

­čôü Holocaust
Autor: Redac╚Ťia

Oskar Groening, un neamţ în vârstă de 96 de ani, condamnat pentru implicarea sa în omorârea a peste 300.000 de prizonieri aflaţi în lagărul Auschwitz, a depus o cerere pentru a fi graţiat.

Germanul, cunoscut drept ÔÇ×contabilul de la AuschwitzÔÇŁ, a fost condamnat la patru ani cu executare ├«n 2015 pentru rolul s─âu avut ├«n cadrul lag─ârului de concentrare nazist. El nu ┼či-a ├«nceput deten┼úia, invoc├ónd motivul v├órstei ├«naintate ┼či a s─ân─ât─â┼úii ┼čubrede. Cu toate acestea, ├«n decembrie, Curtea Constitu┼úional─â german─â a respins toate motivele ├«naintate de c─âtre avoca┼úii s─âi ┼či a hot─âr├ót c─â neam┼úul trebuie s─â ├«┼či isp─â┼čeasc─â pedeapsa.

naxiost jpg webp

Christian Lauenstein, purt─âtorul de cuv├ónt al ministerului de justi┼úie, a confirmat faptul c─â fostul nazist a ├«naintat o cerere de clemen┼ú─â c─âtre procurori. ÔÇ×Cererea nu are un efect de ├«nt├órziere a ├«nceperii execut─ârii pedepsei.ÔÇŁ, a ad─âugat acesta.

Cite╚Öte povestea lui Gr├Âning AICI

Procesul lui Groening este unul dintre ultimele evenimente majore din prezent legate de Holocaust. Procurorii sus┼úin c─â Oskar Groening ÔÇô care nu a omor├ót pe nimeni ├«n timpul serviciului s─âu la Auschwitz ÔÇô a sus┼úinut regimul prin sortarea banilor confisca┼úi de la evreii veni┼úi ├«n lag─âr. El a admis c─â este vinovat moral pentru munca depus─â ├«n servicul nazi┼čtilor, munc─â ce includea ┼či trimiterea banilor g─âsi┼úi ├«n bagajele evreilor c─âtre ofi┼úeri SS din Berlin, de unde ei ajutau mai departe la sus┼úinerea cauzei naziste ├«n r─âzboi.