Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se redeschide pentru public jpeg

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se redeschide pentru public

📁 Dacia antică
Autor: Redacția
🗓️ 26 octombrie 2017

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, va fi redeschisă pentru public începând de vineri, 27 octombrie, după o perioadă de aproape o lună de zile în care accesul turiștilor a fost restricționat pentru efectuarea unor lucrări necesare în interiorul sitului arheologic, a informat Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.

Astfel, pe parcursul lunii octombrie au fost înlocuiți stâlpii din lemn de la marele templu circular, iar gardul metalic din vecinătatea drumului dacic a fost schimbat cu unul nou, construit din lemn. 

Redeschiderea oficială a sitului istoric pentru vizitatori va avea loc vineri, la ora 10,00, după care accesul turiștilor în cetate va fi liber pe parcursul zilei. 

Conform unei hotărâri a CJ Hunedoara, fosta capitală a dacilor va putea fi vizitată până la 1 decembrie, zilnic, între orele 9,00 și 18,00. 

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este administrată de CJ Hunedoara din anul 2013, după ce a fost preluată, printr-o hotărâre de guvern, de la Ministerul Culturii. 

Numărul turiștilor care au vizitat Sarmizegetusa Regia în primele patru luni ale acestui an a depășit 10.000 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 2,5 ori comparativ cu perioada similară a anului trecut.