Brașov 1916  Intrarea României în Primul Război Mondial jpeg

Brașov 1916. Intrarea României în Primul Război Mondial

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 22 august 2016

Alăturându-se manifestațiilor de pretutindeni, dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la Marele Război, Festivalul internațional de reconstituire istorică ”Brașov 1916. Intrarea României în Primul Război Mondial” prezintă publicului brașovean un moment crucial, prin intermediul istoriei vii.Armata română, armata germană și armata austro-ungară se vor înfrunta timp de trei zile, programul festivalului cuprinzând prezentări de armament și uniforme militare specifice Primului Război Mondial, scene de viață cazonă, revista de front, scene de instrucție de front și nu numai. 

Festivalul se va desfășura în Piața Sfatului, între 26 și 28 august, având ca invitați asociații de reconstituire istorică atât din țară-Asociația 6 Dorobanți, Asociația Tradiția Militară, Deutsches Freikorps, Clubul de Istorie Militară din Bucureşti și IR33 Cetatea Aradului, cât și din afara acesteia-Asociaţia, , KPVH Pardubicko” (Cehia), Asociaţia, , Agency REX" (Brno, Cehia), Asociaţia, , C.20 The Twentieth Century Warfare &Living History Society” (Marea Britanie), Asociaţia „Croix de guerre” (Marea Britanie) și Baron R. von Gamotha (Austria).

„Răsboiul pentru întregirea neamului”, cum a ajuns să fie cunoscut, a început abia în 1916 pentru români, iar Brașovul a fost cel mai important oraș transilvănean în care a intrat armata română, la 16/28 august 1916. 

Acest eveniment este parte a proiectului cultural ”Brașov 1916”, sub egida Muzeului Județean de Istorie Brașov, ce aduce în fața brașovenilor și o expoziție tematică în Casa Sfatului, un program de educație civică, conferințe și prezentări de film istoric, în perioada 27 august – decembrie 2016. Festivalul Internațional de Reconstituire Istorică ”Brașov 1916. Intrarea României în Primul Război Mondial” este organizat de Muzeul Județean de Istorie Brașov și Consiliul Județean Brașov, în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov, Primăria Municipiului Brașov și Brigada 2 Vânători de Munte.