Au fost regăsite două degete şi un dinte ale lui Galileo jpeg

Au fost regăsite două degete şi un dinte ale lui Galileo

📁 Istorie Medievală Universală
Autor: Redacția
🗓️ 19 aprilie 2010

”Este o descoperire foarte surprinzătoare”, a declarat directorul Paolo Galluzzi. “Un colecţionar, care vrea să rămână anonim, ne-a sunat în urmă cu două zile, spunându-ne că crede că a cumpărat fără să ştie două degete şi un dinte ale lui Galileo Galilei la o licitaţie recentă. Le-am examinat imediat şi a avut dreptate”, a povestit el.

”Ultima dată când un martor a văzut aceste degete şi dintele a fost în 1905. Le credeam pierdute pentru totdeauna”, a mai spus Galluzzi, precizând că obiectele vor fi expuse la Florenţa începând din primăvara lui 2010.Relicvele găsite, la fel ca şi un alt deget şi o coastă, au fost prelevate din trupul fizicianului şi astronomului-persecutat în timpul vieţii de Inchiziţie-în momentul transferării într-un mormânt monumental în Basilica Santa Croce la Florenţa, în 1737.

”Un deget şi o coastă fuseseră găsite anterior, acum toate res-turile organice ale lui Galileo Galilei au ajuns din nou în mâinile noastre”, a susţinut Galluzzi.

Hoţii membrelor astronomului au acordat o valoare deosebită celor trei degete cu care ţinea pana, Galileo Galilei fiind considerat în epoca sa un fel de “sfânt al oamenilor de ştiinţă”.Galileo Galilei a fost condamnat la închisoare în 1633 de Inchiziţie și risca să ardă pe rug. Savantul a fost nevoit să-şi retracteze ideile, iar operele sale au fost interzise.