Conflicte dintre generaţii png

Ambulanţa cu care ar fi fost transportat John F. Kennedy după asasinat, licitată

Presupusa ambulan┼ú─â cu care a fost transportat trupul ne├«nsufle┼úit al fostului pre┼čedinte american John F. Kennedy, dup─â asasinatul din 1963, a fost achizi┼úionat─â de un colec┼úionar pentru suma de 120.000 de dolari, la o licita┼úie organizat─â ├«n Arizona (SUA), informeaz─â Reuters.

Colec┼úionarul din Arizona a cump─ârat ma┼čina Pontiac Bonneville, ├«n ciuda zvonurilor conform c─ârora ambulan┼úa ar fi un fals.

Ambulan┼úa a fost prezentat─â drept ma┼čina care a a┼čteptat avionul Air Force One la baza Andrews Air Force ┼či l-a transportat pe Kennedy la Bethesda Naval Hospital pentru autopsie, ulterior fiind folosit─â pentru mutarea trupului ne├«nsufle┼úit al fostului pre┼čedinte la U.S. Capitol.

JFK ambulance jpg jpeg

Fotografii celebre din noaptea de 22 noiembrie 1963 o prezint─â pe fosta prim─â doamn─â a Statelor Unite ale Americii Jackie Kennedy, ├«ntr-o rochie p─âtat─â cu s├óngele so┼úului ei, ┼úin├óndu-se de m├ón─â cu cumnatul s─âu Robert F. Kennedy, am├óndoi privind sicriul pre┼čedintelui care era b─âgat ├«ntr-o ambulan┼ú─â.

Autenticitatea vehiculului a fost pusă sub semnul întrebării după ce cu câteva zile înainte de lecitaţie, site-ul de automobile Jalopnik.com a prezentat un material în care se preciza că adevărata ambulanţă a fost distrusă în 1986.

Reprezentan┼úii casei de licita┼úii Barret-Jackson au declarat c─â au verificat autentiticitatea ma┼činii.

Colecţionarul care a achiziţionat ambulanţa este convins că aceasta este autentică, precizând că este fericit că a achiziţionat "o bucată de istorie".

Ambulanţa a fost scoasă la licitaţie de un anestezist din Kansas, care a achiziţionat-o în 2009.