Acum putem ÔÇ×citiÔÇŁ mai u╚Öor Columna lui Traian jpeg

Acum putem ÔÇ×citiÔÇŁ mai u╚Öor Columna lui Traian

­čôü Dacia antic─â
Autor: Redac╚Ťia

Prestigioasa revist─â National Geographic a publicat un amplu material despre Columna lui Traian ╚Öi importan╚Ťa ei ca document istoric pentru istoria r─âzboaielor daco-romane. Mai mult, ├«n premier─â, National Geographic a realizat o prezentare grafic─â extraordinar─â a reliefurilor Columnei ce permite o ÔÇ×citireÔÇŁ mai u╚Öoar─â a acestui izvor, ca o band─â desenat─â antic─â.

Pute╚Ťi accesa prezentarea grafic─â aici:http://www.nationalgeographic.com/trajan-column/index.html

12 0 png png
Prezentarea grafic─â f─âcut─â de NatGeo

Prezentarea grafic─â f─âcut─â de NatGeo

Articoluldin National Geographic nu se concentreaz─â exclusiv asupra Columnei lui Traian. Prezint─â ╚Öi istoria cuceririi Daciei de c─âtre romani, precum ╚Öi civiliza╚Ťia dac─â.

Jurnali╚Ötii de la National Geographic au stat de vorb─â, ├«n vederea redact─ârii materialului, ╚Öi cu directorul Muzeului Na╚Ťional de Istorie al Rom├óniei, precum ╚Öi cu un arheolog rom├ón. Gelu Florea, de la Universitatea Babe╚Ö-Bolyai, face s─âp─âturi la Sarmizegetusa de mai mul╚Ťi, iar ├«mpreun─â cu echipa sa de cercetare a identificat mai bine de 260 de terase construite de daci. ÔÇ×Este uimitor s─â vezi c├ót de cosmopoli╚Ťi erau acolo ├«n mun╚ŤiÔÇŁ, a declarat Florea pentru National Geographic. ÔÇ×[Sarmizegetusa] este cea mai mare, cea mai reprezentativ─â ╚Öi cea mai complex─â a╚Öezare din Dacia.ÔÇŁ