A fost descoperită cea mai veche fortificaţie din istoria României jpeg

A fost descoperită cea mai veche fortificaţie din istoria României

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 7 septembrie 2012

Cea mai veche fortificaţie din istoria României! Este descoperirea arheologică care i-a impresionat pe istorici. Fortificaţia a fost descoperită în urma unor săpături ce au avut loc pe tronsonul 4 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, în zona localităţii sibiene Cristian, a declarat directorul Muzeului Naţional Brukenthal Sibiu, Sabin Luca.

Potrivit directorul Muzeului Naţional Brukenthal Sibiu, Sabin Luca, cercetările au dus la descoperirea unei fortificaţii şi aşezări din Epoca Bronzului (Cultura Noua) şi a unei fortificaţii din faza a III-a a culturii Starcevo-Criş. Sistemul de fortificaţii descoperit are o lungime de peste 150 de metri, scrieronduldesibiu.ro.

Arheologii spun că descoperirea este importantă pentru că reprezintă cea mai veche împrejmuire cu caracter defensiv, demonstrată a exista în România şi datează în jurul anului 5.400 Î.Hr."Este o împrejmuire intenţionate a unei zone de locuit făcută cu elemente foarte puternice, o parisadă cu stâlpi masivi între care se împleteau şi elemente de lemn masiv, cu porţi de intrare, parisade duble, pe care se circula pentru a se observa exteriorul", a explicat Luca.

Sursa:http://www.realitatea.net