Războiul care a pus capăt păcii: o dezbatere despre Primul Război Mondial
Librăria Humanitas de la Cișmigiu organizează miercuri, 16 septembrie, o dezbatere despre Primul Război Mondial, cu Margaret Macmillan și Lucian Boia. Evenimentul este prilejuit de lansarea cărții „Războiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914”, de Margaret MacMillan. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.
Editura Trei lansează o carte cu totul specială, care ilustrează Primul Război Mondial intr-o manieră captivantă, plină de fler literar şi bogăţie de informaţii. Totodată, editura inaugurează o colecţie nouă pentru toţi pasionaţii de istorie.
În cadrul evenimentului de lansare a volumuluiRăzboiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914scris de Margaret MacMillan şi totodată a noii colecţii de Istorie a Editurii Trei, doi istorici intră intr-un dialog pasionant despre un eveniment care a schimbat faţa lumii. Margaret MacMillan şi Lucian Boia, vă aşteaptă alături de noi, deschişi la dezbateri, avându-l moderator pe Cătălin Ştefănescu.
Războiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914este un magistral tour de forceprin istoria şi diplomaţia sfârşitului de secol al XIX-lea şi începutului de secol al XX-lea. Într-un tablou panoramic care reuneşte informaţie istorică atent documentată, analize aplicate, revelaţii din arhive, fragmente de corespondenţă privată, dar şi anecdotică plină de culoare, portretizări expresive şi incursiuni pasionante în antropologia culturală, MacMillan explorează perioada premergătoare izbucnirii Primului Război Mondial, în încercarea de a descifra cauzele care au adus, după o îndelungată perioadă de pace şi prosperitate pe continentul european, la marşul nesăbuit către o conflagraţie de proporţii mondiale.
Scris cu vervă, într-un stil alert şi captivant, volumul reuşeşte rara performanţă de a se adresa cu aceeaşi relevanţă unei palete largi de cititori, cucerind deopotrivă interesul specialiştilor, pe cel al pasionaţilor de istorie, diplomaţie, relaţii internaţionale, ştiinţe socio-politice şi militare, dar şi al publicului larg. O carte de proporţii epice, alcătuită nu numai cu acribia istoricului, dar şi cu gândirea eliberată de clişee a analistului contemporan, interesat de comparaţii şi arcuri peste timp, a cărei poveste fascinantă se derulează, spre deliciul lectorului, în ritmul sincopat al unui roman de capă şi spadă.