Povestea unei bijuterii arhitecturale a Bucureștiului - Parcul Carol
Parcul Carol este unul dintre cele mai cunoscute parcuri din București. Deși la început, locul unde este amplasat acum parcul a fost doar o câmpie mlăștinoasă, acesta a început să prindă contur datorită lui Ion N. Lahovari. Cu ocazia a celor 40 de ani de domnie a lui Carol I, Ion N. Lahovari dorea să organizeze o expoziție națională, intitulată „Expoziția Generală a României, cu prilejul celor 40 de ani de domnie glorioasă a Majestății Sale, Regele Carol I”. Așa a apărut acest loc de promenadă.
Flora acestui parc este formată dintr-o multitudine de copaci și de plante, fiecare aranjate și etichetate în funcție de familia din care fac parte. Deși parcul are o latură peisagistică dominantă, acesta mai surprinde și prin monumentele istorice răsfirate pe toată suprafața parcului.
Fântâna Zodiac, primul pas în Parcul Carol
De cum ajungi în fața intrării principale poți observa „Fântâna Zodiac”. Aceasta a fost inaugurată cu ocazia „Zilelor Bucureștilor” din 1935, de către Regele Carol al II-lea. În perioada comunistă, semnele zodiacale de pe acesta au fost șterse, urmând să fie din nou desenate mult mai târziu. „Fântâna Zodiac” este singura care nu a fost mutată din locul ei în timpul comunismului.