Muzeul Municipiului București aduce istoria orașului în școli: Ateliere dedicate vechii Ulițe a Colței

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 10 octombrie 2024

Muzeul Municipiului București anunță continuarea proiectului „Călătorie în orașul pictat – Vechea Stradă a Colței”, printr-o serie de ateliere de istorie urbană menite să ofere elevilor și studenților o perspectivă captivantă asupra evoluției uneia dintre cele mai importante artere din capitală. Proiectul își propune să aducă bogata istorie a orașului București în sălile de clasă, printr-un demers educațional interactiv destinat liceelor și facultăților din București.

Aceste ateliere reprezintă o oportunitate unică de a explora transformările urbanistice ale orașului și de a înțelege cum a evoluat Bucureștiul de-a lungul secolelor. Participanții vor avea șansa de a descoperi poveștile fascinante ale străzii Colței, un loc cu o încărcătură istorică și culturală deosebită, devenit martor al schimbărilor arhitecturale și sociale de-a lungul timpului, informează un comunicat al Muzeului Municipiului București.

Conform comunicatului citat, atelierele vor avea loc în lunile octombrie și noiembrie 2024 și se vor desfășura la următoarele instituții: Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, Liceul Teoretic „Ady Endre”, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, precum și la Facultatea de Litere, Facultatea de Geografie și Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București. Atelierele vor fi susținute de membrii din echipa proiectului: Cezar Petre Buiumaci, manager de proiect, Nicoleta Badilă şi Delia Bran, istorici de artă.

„Călătorie în oraşul pictat – vechea stradă a Colţei” este un proiect al Muzeului Municipiului București, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În cadrul proiectului se desfășoară mai multe activități, între care amintim lansarea web site-lui dedicat stradacoltei.ro, expoziția organizată la Muzeul Municipiului București la Palatul Suțu, însoţită de un catalog.

Găsiți mai multe detalii despre proiect pe site-ul dedicat - https://stradacoltei.ro/

Mai multe