Mai mult timp la Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Începând cu data de 1 August, ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea publicului vizitator, programul de vizitare a Parcului Naţional Etnografic „Romulus Vuia”, secţia în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, se prelungeşte până la orele 19 (ultima intrare).
Vizitatorii Parcului Etnografic Naţional „Romulus Vuia”, secţia în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, situat pe strada Tăietura Turcului f. n., vor putea beneficia, începând cu 1 august 2012, de vizite prelungite la muzeu. Parcul Etnografic de pe Tăietura Turcului va fi deschis de marţi până duminică între orele 9-19 (ultima intrare), ultimii vizitatori având posibilitatea de a rămâne în incinta muzeului până cel târziu la orele 20.
Pentru asigurarea serviciului de ghidaj între orele 16 – 20 este necesară o programare prealabilă, realizată cu cel puţin 24 de ore înainte.
Deschis în anul 1929, Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” este cel mai vechi muzeu etnografic în aer liber din România şi unul dintre primele din Europa. Parcul Etnografic se întinde, în prezent, pe o suprafaţă de peste 15 ha, în care sunt expuse peste 50 de monumente şi obiective reprezentative pentru întreaga Transilvanie, împărţite în două sectoare principale:1) instalaţii tehnice şi ateliere meşteşugăreşti;2) tipuri zonale de gospodării şi monumente de arhitectură tradiţională.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este o instituţie publică de cultură aflată în subordonarea Consiliului Judeţean Cluj.