Lansarea proiectului “Muntele pentru toţi. Toţi pentru munte”

📁 Călătorii în istorie
Autor: Redacția
🗓️ 29 mai 2018

Asociaţia Montană Carpaţi (AMC) are bucuria de a anunţa începerea proiectului “Muntele pentru toţi. Toţi pentru munte”, prin care urmăreşte să sprijine turismul durabil în munţii Bucegi şi să crească implicarea publicului în acţiuni de protejare a mediului natural. Iniţiativa este finanţată prin programul de granturi “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”, dedicat proiectelor din domeniul educaţiei şi mediului. Proiectul se va desfăşura în colaborare cu serviciile publice de salvamont din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Braşov, Administraţia Parcului Natural Bucegi, administraţiile unităţilor administrativ-teritoriale din zonă şi cu alte organizaţii neguvernamentale de profil.

Cu ajutorul voluntarilor, în cadrul proiectului “Muntele pentru toţi. Toţi pentru munte” vor fi refăcute marcajele montane de pe aproximativ 200 km de trasee de turism din munţii Bucegi, vor fi realizate acţiuni de ecologizare a traseelor şi a spaţiilor de campare, precum şi activităţi de informare şi educare a turiştilor. În plus, va fi creată o aplicaţie pentru dispozitive mobile, cu ajutorul căreia turiştii vor putea semnala în timp real problemele de mediu şi infrastructură constatate pe traseele montane (deteriorări ale marcajelor, ale elementelor de semnalistică şi siguranţă, prezenţa deşeurilor nedegradabile).

În intervalul mai – septembrie 2018 vor fi organizate acţiuni de remarcare a traseelor ce pornesc din Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, Râşnov, Bran, Valea Simonului şi Valea Bângălesei. Toţi cei interesaţi să se implice în calitate de voluntari în aceste acţiuni sunt invitaţi să ni se alăture. Înscrierile se fac prin intermediul formularului de pe site-ul asociaţiei: http://www.asociatiacarpati.ro/voluntariat.

Despre Asociaţia Montană Carpaţi

De 10 ani Asociaţia Montană Carpaţi contribuie la dezvoltarea şi întreţinerea infrastructurii montane a României, organizează ateliere de iniţiere în activităţi montane şi realizează programe de educaţie montană şi pentru mediu adresate publicului larg. Fondată de un grup de iubitori ai muntelui şi ai naturii, AMC sprijină dezvoltarea durabilă a turismului montan din România şi urmăreşte informarea şi educarea populaţiei cu privire la importanţa respectării patrimoniului montan şi a mediului înconjurător.

Mai multe informaţii despre proiect şi despre Asociaţia Montană Carpaţi sunt disponibile pe site-ul http://www.asociatiacarpati.ro/.

Contact:

Marius Adrian Coviltir,

tel. 0722 381 995,

e-mail: asociatie@carpati.org

Mai multe