Lansare de carte: «Rusia, 1917 Soarele însângerat. Autocrație, revoluție și totalitarism», de Ioan Stanomir

📁 Carte
Autor: Amalia Grigore
🗓️ 1 noiembrie 2017

Marți, 7 noiembrie 2017, orele 19:00, librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește lansarea cărții „Rusia, 1917 Soarele însângerat. Autocrație, revoluție și totalitarism”, al cărei autor este Ioan Stanomir.

Născut pe data de 13 mai 1973 la Focșani, Ioan Stanomir este profesor al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București. Până în prezent, acesta a mai publicat: Conștiința conservatoare: Preliminarii la un profil intelectual, Spiritul conservator: De la Barbu Catargiu la Nicolae Iorga, Umbre pe pânza vremii: Secvențe de istorie intelectuală, Junimismul și pasiunea moderației.

Lansarea de carte va conține și o sesiune de autografe. De asemenea, vor fi prezenți Cătălin Avramescu (filosof și publicist), Angelo Mitchievici (prozator, eseist și critic literar) și Cristian Vasile. Accesul la evenimentul de marți seara este gratuit, dar se face pe baza unei rezervări prealabile prin https://eventbook.ro/.

„Comunismul a fost cu mult mai mult decât o poveste rusă. URSS este epicentrul, dar undele seismice au călătorit până departe. Grație URSS, comunismul și-a probat posibilitatea de existență. Comunismul a devenit, odată cu anul 1917, un regim vital și capabil de prozelitism, modelat de experiența și de practicile autocrației care îl precedă. Maturizarea sa prin stalinism înseamnă maturizarea unui model ce mizează pe control, pe teroare și pe modernizarea patologică. La un secol de la Octombrie 1917, libertatea are nevoie de același devotament intelectual în apărarea ei. Tentația totalitară se hrănește din teamă și din resentiment, iar luptele veacului XX sunt și luptele noastre“ - Ioan Stanomir.

Mai multe