La TV în perioada 15 iulie-15 august

📁 Recomandări de film
Autor: Florentina Ţone
🗓️ 19 iulie 2016

Casa umbrelor, 17 iulie-7 august, Viasat History

Vikingii, din 17 iulie, HISTORY

Pe urmele antichităţilor, din 19 iulie, HISTORY

Muntele magic, 26 iulie, HBO

Casa umbrelor

Considerată de mulți drept cea mai reușită descriere a Londrei din epoca victoriană, cartea Casa Umbrelor de Charles Dickens ajunge pe micile ecrane într-o nouă adaptare realizată de Andrew Davies. În centrul acestei povești complicate se află Lady Dedlock, o aristocrată frumoasă, cu un trecut urât și un secret periculos. Pe urmele sale se află nemilosul avocat Tulkinghorn, care este hotărât să descopere ce ascunde aceasta. Adăugând aici un proces public foarte controversat și o avere contestată se obține un serial plin de suspans, care continuă să captiveze publicul contemporan, decenii întregi după publicarea cărţii lui Dickens. În rolul aristocratei e actriţa Gillian Anderson, cunoscută publicului mai cu seamă pentru rolul dr. Dana Scully din „Dosarele X”.

Viasat History,  Duminica, 17 iulie-7 august, ora 22:00

Vikingii

Serialul „Vikingii” se întoarce cu un captivant sezon 4. Punctul culminant al sezonului 3 a fost extraordinara bătălie de la Paris, în care Ragnar (Travis Fimmel) a transformat înfrângerea în victorie. Dar Ragnar s-a întors la Kattegat foarte bolnav şi gândul morţii sale îi animă pe cei care vor să-i ia coroana, inclusiv pe soţia lui, regina Aslaug (Alyssa Sutherland), şi fiul său cel mare, Bjorn (Alexander Ludwig). Între timp, Lagertha (Katheryn Winnick) continuă lupta pentru putere cu fosta ei mână dreaptă, Kalf (Ben Robson), Rollo (Clive Standen) îşi trădează moştenirea vikingă rămânând în Franţa, iar Floki (Gustaf Skarsgård) este întemniţat pentru că l-a atacat pe călugărul creştin Athelstan.

HISTORY,  Duminica, din 17 iulie, la orele 22:00

Pe urmele antichităţilor Sezonul 8

În orăşelele şi de-a lungul drumurilor Americii sunt comori ce aşteaptă să fie descoperite, vestigii preţioase ascunse în gunoaie, îngropate în hambare şi adunate în garaje. E nevoie de experţi care să găsească aceste artefacte pierdute şi să transforme rugina în bani. „Pe urmele antichităţilor” îi prezintă pe Mike Wolfe, proprietarul Antique Archaeology, şi pe partenerul său de afaceri, Frank Fritz, căutând obiecte de colecţie cu valoare istorică sau culturală, de care proprietarii lor au uitat. Pe drum, ei întâlnesc oameni ale căror poveşti ne oferă o perspectivă nouă asupra vieţii şi istoriei americane. 

HISTORY,  Marţea, din 19 iulie, la orele 22:00

Muntele magic

Sub forma unui documentar dramă animat, filmul investighează aventurile lui Adam Jacek Winkler, un cățărător pe munte și fotograf care a luptat în Afganistan împotriva sovieticilor în 1980. Refugiat polonez în Paris, Adam a dus o viață plină și și-a dorit să schimbe lumea. Viața lui aventuroasă este dată peste cap în anii 1980, când își imaginează că este un cavaler din secolul XX și părăsește Franța ca să lupte alături de comandantul Massoud împotriva sovieticilor din Afganistan. Povestea lui oglindește soarta individului în relație cu istoria și introspecția unui om asupra propriului destin.

HBO,  Marţi, 26 iulie, ora 16:30

Mai multe