Introspecţie
Flashback. Déjà vu. Realitate? Ce se întâmplă când din 2016 eşti proiectat în mintea strămoşului tău ce a trăit în vremea Inchiziţiei spaniole? Şi, mai ales, ce alegi când ţi se oferă moştenire o vendetta din secolul al XV-lea? Assassin’s creed, un film despre explorarea trecutului, dar mai ales a sinelui, care ţine publicul în suspans, apare în cinematografele din România pe 6 ianuarie.
Assassin’s creedeste un film aşteptat de mult timp, mai ales datorită faptului că are la bază seria de jocuri video omonimă, produsă de compania franceză Ubisoft. Acţiunea începe în timpurile noastre, când Callum Lynch, intrepretat de către Michael Fassbender, este introdus în proiectul Animus al companiei Abstergo Foundation. Tot ceea ce savanţii vor este trecutul lui din urmă cu peste 500 de ani. Acolo, conectat la aparate, el aduce la iveală memoria şi puterile predecesorului său, Aguilar de Nerha, care făcea parte dintr-un grup secret de asasini, care lucrau în vremea Inchiziţiei spaniole. Tot acest proces îl face pe Callum să dobândească cunoştinţele lui Aguilar, dar şi abilităţile sale de luptă. Moştenirea din secolul al XV-lea îl ajută pe eroul nostru să lupte împotriva urmaşilor Ordinului Cavalerilor Templieri. Despre personajul său, Fassbender spune:„Este un fel de suflet pierdut. Iar Aguilar, este cineva care chiar urmează codul şi se dedică acelei cauze. Îi aparţine.”
Assassin’s creedeste un film spectaculos. De la cadrele contre-jour, până la respectarea întocmai a arhitecturii specific spaniole a secolului al XV-lea, peisajul se completează de minune cu scenele de luptă, săbiile învârtite în aer şi numeroasele elemente moderne de parkour. Efectele vizuale, care aduc specificul jocului video, fac deliciul publicului. Iar coloana sonoră este un aliaj între muzica medievală şi cântecele lui Kanye West. Filmul este în regia lui Justin Kurzel, câştigător al Palm d’Or în 2015 pentru Macbeth, iar în rolurile principale joacă Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons și Brendan Gleeson.