Începe Art Safarari! Ediţia a VI-a aduce cea mai mare expoziţie Tonitza

Toamna aduce în Capitală cea mai mare expoziţie temporară de artă din România. Art Safari a obişnuit deja publicul cu ineditul: concept, loc, opere de artă. În acest an, spaţiul ales este o clădire-monument, Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii – sunt 10.000 de metri pătraţi de artă.

Şi cum în fiecare an Art Safari a avut cap de afiş ceva ce a uimit iubitorii de artă, cea de-a şasea ediţie va găzdui cea mai mare expoziţie Nicolae Tonitza. Lucrările marelui pictor român sunt aduse de la toate muzeele din ţară, din colecţii particulare, dar şi din afara graniţelor ţării. „Pentru a oferi temei propuse un orizont mai larg decât cel imediat al artelor vizuale, expoziția investighează problematica copilului și a copilăriei dintr-o perspectivă multidisciplinară – istorică, sociologică, pedagogică și antropologică. Vor fi expuse pe lângă lucrări de pictură, sculptură și grafică, și obiecte vestimentare ale copiilor din mediul rural și urban, jucării, obiecte de uz școlar, toate din perioada interbelică”, precizează Zoltán Soós, curatorul expoziţiei.

În Pavilionul Central se vor pune reflectoarele pe sculptura din România – o expoziţie retrospectivă, care analizează evoluţia acestei arte în perioada 1800-2019. Nu vor lipsi opere de artă semnate de către Brâncuși, Paciurea, Geta Brătescu sau Vasile Gorduz. La Art Safari nu va lipsi nici arta contemporană – „Pavilionul Supercontemporan. Young Blood. Arta timpului tău”, care pune accent pe mişcarea artistică urbană din România.

Palatul Oscar Maugsch BCR
27 septembrie-6 octombrie


Acest articol a apărut în Historia nr. 212, disponibil la toate punctele de distribuţie a presei în perioada 15 septembrie-14 octombrie 2019, dar şi în format digital pe paydemic.com 


Mai multe