Haideți să mâncăm în Transilvania gastronimică!
În perioada 4-20 septembrie 2015 Sibiul ne invită la „Transilvania Gastronomică-Food Culture Festival” pentru a-i cunoaște mai bine cultura gastronomică, participând la mai multe evenimente culinare.
Vom putea descoperi cultura gastronimică a Sibiului și a regiunilor rurale din jurul județului, precum și a regiunilor istorice mai depărtate de acesta. Pe parcursul festivalului vom putea să ne delectăm cu preparate tradiționale de la 10 restaurante din Sibiu ce s-au alăturat gustosului eveniment.
Producătorii locali vor veni să ne împărtășească experiențele lor în domeniu, vom auzi povești de succes din gastronomia locală și vor fi premiate cele mai bune initiative locale în domeniu.
Participarea la fiecare eveniment se face pe baza unei înscrieri confirmate telefonic la 0747 032 619 sau prin e-mail la contact@mytransylvania.ro.
PROGRAM:
A.Evenimente culinare pentru publicul larg:
Sibiu City Menu – (Sâmbătă, 04.09.14-Duminică, 20.09.15)
Restaurante participante:Kulinarium, Atrium, Cafe Wien, Jules, Pasaj, Felinarul, Weinkeller, Syndicat Gourmet, Villa, Cotton-Trattoria Ciao Italia, La Cuptor, Esskultur
Rețete regionale reinterpretate și oferite sub forma unui meniu de sezon în fiecare din resurantele participante
Neighbourhood Cooking-(Sâmbătă, 05.09.15-18:00-22:00, Restaurant Jules:Str. Mitropoliei 6)
Brunch cu rețete din comunitățile sibiene
Rural Country Brunch-(Duminică, 06.09.15-11:00-15:00, Restaurant Jules:Str. Mitropoliei 6)
Brunch cu specialități ale zonelor rurale din Sibiu
Five Regions Picnic-(Duminică, 06.09.15-15:00-19:00, Curtea Casei Teutsch:Str. Mitropoliei 30)
Picnic cu produse gastronomice din regiunile vecine Transilvaniei:Apuseni, Oltenia, Muntenia, Transilvania de Nord, Ținutul Secuiesc
Gourmet Brunch-(Vineri, 11.09.15 – 17:00-22:00, Restaurant Syndicat Gourmet:Str. Târgului 10)
Brunch cu preparate de sezon:vinete, roșii și brânză
New Transylvanian Cuisine-(Sâmbătă, 12.09.15, Restaurant Jules:Str. Mitropoliei 6)
Live cooking cu rețete locale reinterpretate din sudul Transilvaniei
Taste of Romania-(Duminică, 13.09.15 – 11:00-15:00, Restaurant Jules:Str. Mitropoliei 6)
Brunch cu specialități din regiunile istorice ale României:Bucovina, Moldova, Delta, Maramureș, Banat
B.Evenimente de cultură gastronomică pentru specialiști
Lansarea Sibiu City Menu-(Vineri, 04.09.15-12:00-13:00, Primăria Sibiu, sala 203, Str. Brukenthal 2)
Lansarea unor meniuri cu rețete locale preluate de restaurante din Sibiu și reinterpretate
Cultural foodscapes and foodways-(Vineri, 04.09.15-13:00-14:00, Primăria Sibiu, sala 203, Str. Brukenthal 2)
Prezentarea unor drumuri tematice și rute culturale cu focus pe gastronomie
Meet the local producers-(Vineri, 04.09.15-15:00-16:00, Librăria Habitus, Piața Mică 4)
Micii producători din sudul Transilvaniei se prezintă
Feedback Gastronomy-(Vineri, 11.09.15-10:00-11:00, Librăria Habitus, Piața Mică 4)
Importanța feedback-ului din mediul online în gastronomie
Follow your taste-(Vineri, 11.09.15-11:00-12:00, Librăria Habitus, Piața Mică 4)
Povești de succes în crearea de cultură gastronomică locală
Conferință gastronomie locală-(Vineri, 11.09.15-12:00-14:00, Primăria Sibiu, sala 203, Str. Brukenthal 2)
Dezvoltarea culturii gastronomice și a turismului gastronomic
Award Gala-(Sâmbătă, 12.09.15 – 20:00-22:00, Restaurant Jules:Str. Mitropoliei 6)
Premierea unor inițiative din domeniul gastronomiei locale