Dimensiuni ale istoriei în filmul românesc

Asociatia Studentilor la Istorie Dacia (Isha Bucharest), în parteneriat cu societatesicultura.ro, vă invită la conferința „Dimensiuni ale istoriei în filmul românesc”. Evenimentul deschide o serie de alte conferințe care vor urma, scopul lor fiind acela de a crește gradul de conștientizare în rândul tinerilor privind relația dintre istorie și cele șapte arte. În acest context, acordăm o atenție sporită cinematografiei, având în vedere că filmul, privit în ansamblu, reprezintă o sumă a reperelor sociale și culturale ale fiecărei epoci istorice în parte. 

Ne propunem să aducem în prim-plan subiecte precum legătura indisolubilă dintre istorie și cinematografie, modul în care evoluția culturii și societății românești influențează procesul de creație al fiecărui regizor în parte. Nu se dorește a fi o discuție exclusiv despre filmul istoric românesc, dar dorim să punem accent pe procesul de metamorfoză pe care l-a suferit cinematografia românească de inspirație istorică, de la „Reconstituirea” lui Lucian Pintilie până la „Restul e tăcere” sau „Filantropica”.

Conferința va avea loc în data de 26 noiembrie 2013, începând cu orele 18:00, în incinta Facultății de Istorie din cadrul Universității din București, în amfiteatrul Pârvan (etajul 3).Moderator:prof. univ. dr. Adrian Cioroianu 

Mai multe