„Descoperă România cu Peter Hurley” la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM DOCUMENTAR CRONOGRAF de la Chișinău

 Documentarul AGERPRES Video „Descoperă România cu Peter Hurley” a fost proiectat, sâmbătă, 27 mai, la Chișinău, în cadrul FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE FILM DOCUMENTAR CRONOGRAF. 

Documentarul spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos, de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București. Îndrăgostit de România, Peter a devenit un inițiator al marketingului cultural la noi în țară.

În cadrul sesiunii de Q&A de la finalul difuzării, întrebată despre cum l-a descoperit pe protagonistul Peter Hurley, regizorul Camelia Moise a afirmat: „Eu am aflat dintr-o știre absolut întâmplător, și când am citit chestia asta, singurul meu regret a fost că nu am fost o muscă, mică, să fiu și eu într-un buzunar, să văd ce experiențe a trăit”. Astfel, echipa AGERPRES Video a reconstituit drumul inițiatic al irlandezului și a dat naștere documentarului care vorbește despre tradițiile și ospitalitatea românilor și care promovează, totodată, frumusețile țării.

Camelia Moise a mai precizat și faptul că filmările pentru realizarea documentarului au fost uneori în detrimentul mizelor regizorale, pentru a potența emoția fiecărei întâlniri cu cei pe care îi vizita personajul principal, astfel, trasmițând, într-un mod cât mai veridic, experiențele pe care Peter le-a avut de-a lungul drumului său.

Documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley„ poate fi urmărit online, la linkul: https://goo.gl/opzk96.

Tot în cadrul festivalului, Agenția Națională de Presă AGERPRES va difuza, luni, 29 mai, la ora 12:50, la Centrul Cultural Odeon, și documentarul „Tărâmul dintre ape”, o poveste emoționantă cu oameni din Delta Dunării.

Mai multe