De văzut în luna august

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 20 august 2024

Nu știți ce să alegeți din sumedenia de filme și documentare care sunt la cinema și la TV? Iată recomandările redacției pentru luna august:

Istorii personale

LA CINEMA | DIN 23 AUGUST

Elena este născută la București în 1990. Când avea șase luni, a fost adoptată de un cuplu de italieni. Când descoperă că are un frate, Gerard, care locuiește în Belgia împreună cu părinții lui adoptivi, Elenei îi revine o întrebare care o frământa de ceva vreme: ce determină cine suntem?

Ca să afle răspunsul, ea dă curs unei idei nebunești și pornește la drum. Urmează o călătorie cu mașina spre București, însoțită de Gerard și de camera ei de filmat, pentru a-și descoperi fratele recent regăsit, dar și pentru a o cunoaște mai bine pe cealaltă Elena, cea care ea ar fi putut să fie, dacă ar fi crescut în locul unde s-a născut.

Documentarul Pământul de care aparținem este regizat de Elena Rebeca Carini.

Iubire la înălțime

ONLINE | PE NETFLIX

Skywalkers: O poveste de dragoste este despre un cuplu neînfricat, disperat să atingă noi înălțimi, atât pe plan personal, cât și fizic. Scopul lor este să escaladeze al doilea cel mai înalt zgârie-nori din lume și să facă o cascadorie periculoasă pe vârful acestuia. Această provocare extremă, care combină dragostea și adrenalina, le pune la încercare relația și determinarea.

Documentarul prezintă pregătirea lor riguroasă, provocările care apar și tensiunea palpabilă, pe măsură ce se apropie de vârf.

În lumea Disney

History Channel | Premiera duminică, 18 august, la ora 22:00

Imperiul Disney este o călătorie plină de nostalgie în lumea lui Walt Disney și a imperiului istoric pe care el și fratele său, Roy, l-au construit.  Cele 6 episoadele de câte o oră se concentrează pe sclipirile de geniu, printre care crearea celor mai recunoscute personaje animate din lume, punerea bazelor industriei animației, revoluționarea conceptului produselor de marcă și utilizarea designului și ingineriei inovatoare pentru a construi parcurile de distracții Disneyland și Walt Disney World® Resort.

Seria include și un interviu cu inginerul legendar Bob Gurr, angajat direct de Walt Disney, care a dezvoltat peste 100 de modele pentru atracțiile parcurilor tematice Disney. El aduce o perspectivă surprinzătoare asupra inovațiilor și provocărilor unice implicate în realizarea viselor unui vizionar.

Arme periculoase

History Channel | sâmbăta, la ora 22:00

Seria Cele mai letale arme realizează o radiografie a celor mai distructive arme folosite sau dezvoltate vreodată.

Emisiunea îmbină interviuri exclusive cu spioni, operatori speciali, contractori militari și producători de arme, grafică computerizată de nivel înalt, reconstituiri dramatice și imagini de arhivă din buletine de știri. 

Ingineria antică

Viasat History | duminica, la ora 10:00

Blocul tematic Duminici cu structuri străvechi prezintă minunății ale ingineriei antice. La Abu Simbel, în Egipt – statui colosale, ridicate în cinstea faraonului Ramses al II-lea. La Iznik, în Turcia – o relicvă misterioasă: o bazilică bizantină, scufundată în apele unui lac. În Egipt, Marea Piramidă din Giza se avântă spre stele, ca o mărturie clară a măiestriei vechilor civilizații, căci Imhotep, creatorul piramidelor, a revoluționat arhitectura egipteană.

În Cambodgia, Angkor Wat fascinează cu designul său sofisticat și semnificațiile spirituale. În India, Taj Mahalul, simbol al iubirii eterne, vrăjește privitorul cu fațada sa splendidă de marmură, iar în Roma, Colosseumul rămâne o capodoperă a ingineriei romane, care continuă să ne uimească și astăzi.

Mamuții uriași

Viasat Nature | joi, 22 august, la ora 21:00

Cu o vechime de peste un milion de ani, mamutul Durfort e un simbol al Muzeului Național de Istoria Naturii din Paris și totodată unul dintre cele mai mari schelete din lume. Afectată de trecerea timpului, fosila gigantică avea nevoie de îngrijiri urgente. A fost nevoie să fie dezasamblată și apoi reasamblată pentru o restaurare completă, care este prezentată pas cu pas.

Apelând la imagini generate pe computer, și la bogăția de informații colectate de muzeu, documentarul Pe urmele mamutului uriaș readuce la viață acest animal fascinant, prea puțin cunoscut.

Recomandările au fost publicate în numărul 271 al revistei „Historia”, disponibil la toate punctele de distribuție a presei, în perioada 14 august - 14 septembrie, și în format digital pe platforma paydemic.

Mai multe