Cum să îți petreci timp de calitate cu prietenii de la distanță

Autor: Redacția
🗓️ 20 noiembrie 2020

Despre prietenie au scris de la Cicero, în vechime, până la Elena Ferrante, în zilele noastre. Unul ridica prietenia pe un piedestal poate greu de imaginat de către noi, cei de astăzi, îndemnând pământenii să o așeze deasupra tuturor lucrurilor omenești. Ferrante, în „Tetralogia Napoletană”, surprinde prin relația dintre protagonistele Elena și Lila toate fațetele acestui sentiment frumos care se schimbă de-a lungul timpului și este influențat foarte mult contextual.

Cât despre cinema, prietenia devine temă principală în filmul memorabil al lui Jean Renoir din 1939, „Regula Jocului”, și nu devine desuet, ci doar readaptat în „Sex and The City”. Ambele exprimă o debordantă stare de camaraderie generală între semeni. Poate că nu știi unde ai putea încadra ceea ce trăiești tu alături de prietenii tăi și poate nici nu ar fi indicat să așezi un calapod peste orice. În schimb, poți investi timp în relațiile pe care le ai cu oamenii. Cum? Nu există o rețetă pentru acest lucru, însă încearcă să te adaptezi nevoilor fiecăruia în parte.

În acest articol venim cu câteva recomandări de activități pe care poți să le faci cu prietenii de la distanță, în izolare. Cu siguranță pe unele deja le pui în practică în mod involuntar:

Fă un videocall cu un prieten în timp ce vă începeți dimineața

Dacă sunteți o gașcă mai extinsă, acest obicei poate deveni chiar amuzant, însă e greu de crezut că vă veți mobiliza toți la aceeași oră, având tabieturi diferite, fiind matinali sau nu. Cel mai indicat este ca în diminețile în care te simți singur să faci câte un apel video cu o persoană dragă în timp ce vă beți cafeaua. Și ce poate fi mai revigorant decât să vă povestiți ce ați mai făcut și ce planuri aveți peste zi? În loc să mai umbli prin magazine după o cafea de calitate, mai bine o comanzi online, ba chiar, dacă ești mai apropiat de cineva anume, un cafegiu convins și un prieten foarte bun, poți să îi trimiți acasă un pachet, setând adresa lui de livrare la comandă.

Creează un grup în care să discuți cu prietenii 

Desigur, cel mai indicat e să ai o gașcă mai mare, oamenii să se știe între ei, pentru a nu exista cineva poate stânjenit de a împărtăși cu un străin poze, filmulețe, păreri personale. Dacă sunteți un grup în viața de zi cu zi, poți să pui bazele unuia online, pe WhatsApp, de exemplu, în care să schimbați poze amuzante cu ceea ce purtați prin casă, rețete, recomandări de cărți și filmulețe pe baza cărora vă antrenați acasă.

E drept, nu va fi ca și cum v-ați întâlni la un restaurant, însă măcar veți reuși să mențineți legătura voastră. Și niciodată online-ul nu trebuie să înlocuiască interacțiunea față în față. Tocmai de aceea, încercați să vă mai vedeți, dacă e posibil, și nu încălcați regulile de distanțare socială.

Important este, indiferent de context, chiar de la distanță, să eviți izolarea și să împărtășești cu cei care te cunosc atât de bine experiențe, povești, fotografii și, de ce nu, confidențe. Până la urmă, și despre toate acestea este prietenia.

Sursă foto: unsplash.com

Mai multe