Consiliul Adolescenţilor: program de voluntariat la Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă al României oferă un amplu program de voluntariat pentru liceeni (clasele X-XII), care au ocazia să se implice în activităţile muzeului pe întreaga durată a anului şcolar 2014-2015, ca membri ai Consiliului Adolescenţilor (CADO) la MNAR.

În cadrul Consiliului Adolescenţilor, voluntarii îndeplinesc rolul de consilieri pentru echipa muzeului care se ocupă de organizarea programelor şi activităţilor dedicate tinerilor de 13-19 ani.

Pe durata stagiului de voluntariat, membrii Consiliului Adolescenţilor au posibilitatea să descopere lucruri inedite despre MNAR, să promoveze evenimentele şi programele pentru tineri, să se implice în proiecte şi activităţi alături de echipa muzeului, contribuind cu propriile idei.

Participarea în acest program de voluntariat presupune prezenţa la întâlnirile lunare CADO şi la sesiunile de training şi organizarea activităţilor pentru publicul adolescent, conform unui calendar stabilit în prealabil.

Doritorii sunt rugaţi să completeze formularul de candidatură, disponibil pe site-ul muzeului la http://www.mnar.arts.ro/cado începând de luni, 8 septembrie 2014, nu înainte de a consulta calendarul de activităţi CADO şi lista de întrebări frecvente despre acest stagiu de voluntariat, accesibile, de asemenea, pe site.

Formularul de candidatură completat se trimite pe adresa mona.timofte@art.museum.ro până miercuri, 24 septembrie 2014. Într-o primă etapă vor fi selectaţi 20-30 de potenţiali voluntari care vor fi invitaţi apoi la un interviu.

La finalul procesului de recrutare vor fi selectaţi 12 adolescenţi pentru a deveni membri CADO. Lista celor aleşi va fi publicată cel târziu marţi, 7 octombrie 2014.

Muzeul organizează pe data de 13 septembrie 2014 evenimentul „A Taste of CADO”, o zi a porţilor deschise pentru cei interesaţi sa descopere o parte din experienţa voluntariatului la MNAR.

Acest stagiu de voluntariat dedicat liceenilor vine în completarea programelor derulate de Muzeul Naţional de Artă al României, care au ca obiectiv apropierea publicului adolescent de muzeu prin metode de educaţie nonformală, arătându-le tinerilor că există o legătură între artă şi preocupările lor cotidiene.Activităţile desfăşurate în muzeu le oferă adolescenţilor ocazia de a interacţiona prin intermediul artei, de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare şi de a găsi noi oportunităţi pentru dezvoltarea personală. De asemenea, stagiul de voluntariat va duce şi la îmbogăţirea portofoliului de activităţi extraşcolare. 

Mai multe