Conferințe la Chișinău dedicate lui Nae Ionescu și Noica

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Antena din Chișinău a Agenției Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate „Alexandru S. Sturdza”organizează două conferințe susţinute filosoful, scriitorul și traducătorul român Sorin Lavric:

Noica, viațaîn spirit”, 5 aprilie 2012, Universitatea de Stat din Moldova, Sala Senatului, ora 11.10 șiNae Ionescu, delicventul ideologic”, 6 aprilie 2012, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Biblioteca ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo”, sala de lectură nr.2, ora 12.40

Programul zilei de 5 aprilieva mai include proiecția filmului „Noica”(scenariu Radu Găină și Sorin Lavric;producție TVR) organizată în parteneriat cu Institutul de Filologie a Academiei de Științe a Moldovei și Institutul Patrimoniului Cultural a Academiei de Științe a Moldovei. Evenimentul va avea loc la ora 14.00în Aula Bibliotecii Academiei de Științe a Moldovei(Bd. Ştefan cel Mare 1). Proiecția se va realiza în prezența autorului Sorin Lavric și va fi urmată de discuții și comentarii.

Mai multe