Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Al Doilea Război Mondial. Stalingrad 1942»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 7 martie 2016

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Al Doilea Război Mondial. Stalingrad 1942», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!". 

CÂȘTIGĂTORII SUNT:

Dora Andraşoni 

Adriana Deac 

Vasile Crețu 

Barza Maria-Elisabeta 

Ciortea Alexandra Parmina 

Răspunde corect la întrebarea „Care au fost cei doi comandanți ai forțelor germane, respectiv sovietice?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii „Al Doilea Război Mondial. Stalingrad 1942”. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 21 martie martie.

Perioada de concurs este 7-20 martie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Peter Antill,  Al Doilea Război Mondial. Stalingrad 1942

Monumentala bătălie de la Stalingrad a fost unul dintre punctele de cotitură din istoria militară a secolului XX. Aici, pe malurile fluviului Volga, Hitler a fost înfrânt hotărâtor de Armata Roșie, cea care, cu doar câteva luni înainte, părea să intre în colaps.

Armata Roșie a învins (cu costuri enorme) nu formațiunile destrămate și disperate care aveau să apere Berlinul trei ani mai târziu, ci una dintre cele mai mari și mai bine echipate formațiuni de pe Frontul de Est – Armata VI comandată de Friedrich Paulus. Bătălia a jucat rolul unui catalizator pentru prăbușirea ulterioară a Wehrmachtului.

Peter Antill prezintă în detaliu situația celor două armate implicate în luptă, analizează meritele comandanților și felul în care au influențat cursul luptei, întrebându-se de ce germanii au deviat de la obiectivul lor principal și au concentrat resurse atât de importante pentru o țintă secundară.

Hărțile dezvăluie direcția, amplasarea și prioritățile unităților militare implicate, precum și greșelile de strategie care au dus la un război de uzură de aproape cinci luni.

Mai multe