Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian»
Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian».
CÂȘTIGĂTORII SUNT:
Visinescu Ana
Mihai Moicianu
Ingrid Posluschnik
Poniciu Ioana
Krutsch Walter
Răspunde corect la întrebarea „În ce an a fost fondată organizația Mossad??” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 17 mai.
Perioada de concurs este 3-16 mai.
ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.
Click aici pentru regulamentul concursului
Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian
În 1960, Adolf Eichmann, artizanul „soluției finale“, era capturat în Argentina de un comando al Mossadului și adus în Israel pentru a fi judecat. Avea să fie doar una dintre răsunătoarele operațiuni ale temutului serviciu secret israelian.
Au ieșit la iveală multe altele – anihilarea grupării Septembrie Negru (responsabilă de atentatul sângeros de la München, din 1972), distrugerea facilităților nucleare siriene, eliminarea savanților iranieni implicați în proiectul nuclear sau lichidarea unor lideri teroriști deosebit de periculoși.
Despre Mossad s-a scris puțin, în comparație cu alte servicii secrete de elită. Cu atât mai fascinantă este cartea de față, care ne conduce în culisele spionajului israelian, de la înființarea acestuia până în prezent.
Metodele pe care le folosește, utilizând de la otravă, la viruși informatici și drone, par desprinse din clasicele filme cu spioni, fiind de o complexitate și de o eficiență incredibile. Nu este de mirare că Mossadul a căpătat, în timp, o aură de legendă și este considerat cel mai eficient serviciu secret din lume.