Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Afacerea Edward Snowden. Cele mai șocante dezvăluiri despre spionajul global american»
Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Afacerea Edward Snowden. Cele mai șocante dezvăluiri despre spionajul global american».
Răspunde corect la întrebarea „În ce an a izbucnit scandalul în care a fost implicat Edward Snowden?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii „Afacerea Edward Snowden”. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 19 decembrie.
Perioada de concurs este 6-18 decembrie.
ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.
Click aici pentru regulamentul concursului
Afacerea Edward Snowden. Cele mai șocante dezvăluiri despre spionajul global american
Internetul democratizează discursul politic și echilibrează balanța între cei puternici și cei slabi, iar libertatea lui – posibilitatea de a folosi rețeaua fără constrângeri instituționale și sociale sau fără controlul statului și fără o teamă permanentă – este esențială.
Convertirea internetului într-un sistem de supraveghere îl privează astfel de potențialul său, îl transformă într-un instrument de represiune, amenințând să producă arma cea mai opresivă și extremă a intruziunii statului din istorie. De aceea uluitoarele dezvăluiri ale lui Snowden sunt atât de importante.
Ele au concentrat atenția lumii asupra pericolelor supravegherii omniprezente din partea statului, au generat prima dezbatere globală despre valoarea vieții private în epoca digitală și au determinat contestarea controlului hegemonic al Americii asupra internetului. Au schimbat modul în care oamenii au văzut autenticitatea oricărei declarații făcute de oficialii SUA și au transformat relațiile între țări. Au modificat radical viziunile despre rolul adecvat al jurnalismului în relația cu puterea guvernamentală.
Îndrăznind să expună surprinzătoarele capacități de supraveghere ale NSA, Snowden a clarificat că ne aflăm la o răscruce de drumuri.
Va fi era digitală un precursor al libertății individuale și al libertăților politice pe care internetul este singurul capabil să le elibereze? Sau va aduce un sistem de monitorizare și control omniprezent, dincolo de visurile celor mai mari tirani din trecut?
Acțiunile noastre vor stabili încotro ne vom îndrepta.