Cărți care te ajută să îți crești nivelul de educație financiară

Autor: advertorial
🗓️ 11 februarie 2022

Lumea în care trăim este din ce în ce mai provocatoare și viața are un ritm din ce în ce mai rapid, de aceea, pare că nu ne mai încap toate activitățile, pe care le considerăm necesare, în ea. Uneori facem liste cu priorități, iar educația financiară nu ajunge în top, pentru că ni se pare că suntem cunoscători în acest domeniu. Nu e ușor pentru toată lumea să gestioneze banii? Pare că răspunsul e da, dar nu e chiar așa. Dacă te gândești că e util să îți crești nivelul de educație financiară, iată câteva dintre cărțile care îți vin în ajutor.

Un IQ financiar mai bun, scrisă de Robert T.Kiyosaky, autorul cunoscutei cărți Tată bogat, tată sărac și a altor câteva, care se încadrează în aceeași arie ca și subiect, propune doritorilor să învețe despre finanțe, mergând pe ideea că niciodată nu este prea târziu. Scrisă pe înțelesul tuturor, cartea prezintă cele cinci tipuri de IQ financiar și te ajută să devii mai inteligent în plan financiar, fără a oferi sfaturi. E un mod rapid de a-ți lărgi cunoștințele în domeniu, mai ales că sistemul tradițional de învățământ nu pune accent pe educația finațelor personale, deoarece o găsești ușor, accesând o librărie online.

Cel mai bogat om din Babilon. Secretele eterne ale succesului, de George S. Clason, este o carte disponibilă în aproape orice librărie online. Scrisă ca o poveste care te poartă în trecut, cartea este o adevărată sursă de inspirație, care îți pune la dispoziție principiile fundamentale ale gestionării finațelor într-un mod sănătos. Acest ghid de înțelegere a lumii financiare te ajută să înțelegi problemele financiare cu care te confrunți și îți oferă soluții care te călăuzesc pe parcursul întregii vieți. E una dintre acele cărți pe care merită să le recomanzi sau să le faci cadou rudelor sau prietenilor.

Dacă ești interesat de domeniul finaciar-bancar, poate e cazul să cumperi dintr-o librărie online cartea Analiza finaciară pe înțelesul tuturor, scrisă de românul Cosmin Baiu. Cu o abordare nonconformistă și un limbaj accesibil tuturor, îți oferă peste 50 de exemple și studii de caz practice, inspirate din experiența personală a autorului. Este utilă antreprenorilor, celor ce lucrează în domeniul bancar, cât și celor care sunt doritori de mai multe informații din lumea investițiilor sau doresc să cunoscă mai multe despre modurile de economisire a banilor.

Eșecuri de succes ale antreprenorilor români, este cartea autorului Vlad Mocanu, apărută în anul 2020, la editura Evrika Publishing. Mai mult de 60 de antreprenori vorbesc despre experiențele lor, din care fac parte eșecuri suferite în afaceri și modurile în care au făcut față și au fost inspirați să dobâdească succes, ulterior. Este o lectură ușoară și bine strucurată, care te învață să nu renunți, să îți găsești curaj și motivație să perseverezi și să te dezvolți atât ca antreprenor, cât și ca om, așa că o poți încadra și la cărți de dezvoltare personală.

Nu ești ceea ce ai!Câteva lecții despre despre bani și prosperitate pentru copii, scrisă de dr. Wayne W. Dyer și Kristina Tracy este o carte motivațională pe care, ca părinte, o poți achiziționa dintr-o librărie online pentru a o face cadou copilului sau pentru a o lăsa la îndemână, în speranța că va fi intersat să o citească. Potrivită pentru școlari și preșcolari, oferă celor mici primele lecții despre bani, despre valoarea acestora, despre modul de a-i cheltui, dar și despre cum să fii un om valoros, fără a pune accent pe bani. Este o carte ilustrată, pe care o poți citi copilului de la vârste fragede și care va fi un sprijin, în demersul de a-i explica ce e util să știe despre bani și gestionarea lor.

Bineînțeles că pe piață ai la dispoziție o multitudine de cărți cu subiect specific sau mai general, în ce privește finanțele, gestionarea lor și alte aspecte utile pentru a avea o viață prosperă. Totul e să așezi în topul activităților și educația financiară.

Mai multe