Atelier educațional al Muzeului Municipiului București la Facultatea de Istorie

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 15 octombrie 2024

În data de 23 octombrie 2024, la ora 12.00, Muzeul Municipiului București organizează un atelier dedicat studenților de la Facultatea de Istorie, Universitatea din București, realizat în cadrul proiectului „Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureștiului dintr-o perspectivă ceramică”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În cadrul acestui atelier, se vor discuta tehnicile de digitizare și standardele de catalogare ale resurselor culturale de tip obiect, punând accent pe importanța vaselor ceramice ca sursă pentru cercetarea patrimoniului cultural din perioada medievală, informează un comunicat al Muzeului Municipiului București.

Conform comunicatului citat, atelierul va fi organizat împreună cu Institutul Național al Patrimoniului și Centrul de Cercetări Arheologice „Vasile Pârvan”. Studenții participanți vor avea oportunitatea de a se familiariza cu catalogarea analitică a obiectelor și de a dezbate valoarea obiectelor ceramice ca documente istorice.

Program:

  • Dezbatere despre istoria capitalei din diferite perspective
  • Discuții despre tehnicile de digitizare & catalogare analitică a resurselor culturale de tip obiect
  • Instruire în tehnici de catalogare

***

Acest atelier face parte din proiectul „Arheologie digitală: Trecutul Medieval al Bucureștiului dintr-o Perspectivă Ceramică”, organizat de Muzeul Municipiului București în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului și Centrul de Cercetări Arheologice „Vasile Pârvan”, și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul își propune să facă cunoscută publicului larg istoria orașului nostru prin evidențierea și valorificarea vaselor de lut și a locurilor istorice unde au fost descoperite.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mai multe