Michele Ferrero a murit. Cum a clădit „părintele Nutella” un imperiu, devenind cel mai bogat ciocolatier din lume

📁 Biografii
Autor: Ana Stan

Cel mai bogat italian, supranumit „părintele Nutella“, Michele Ferrero a murit la vârsta de 89 de ani după o lungă suferinţă, informează „Daily Mail“. Ferrero deţinea un imperiu de ciocolată ce valora 23, 4 miliarde de dolari.

Moartea proprietarului imperiului Nutella, Michele Ferrero, cauzează probleme privind succesiunea grupului omonim, controlat în întregime de familie şi care are vânzări de aproximativ 6 miliarde de dolari.  

Michelle Ferrero-cel mai bogat ciocolatier din lume

Michele Ferrero a murit în casa sa din Monaco, după luni întregi de suferinţă, de ziua Sfântului Valentin. „Dacă a existat vreo zi bună de a muri pentru un rege al ciocolatei, aceea este Ziua Sfântului Valentin“, notează „Quartz“.  

Ferrero a creat crema de ciocolată Nutella, pralinele Ferrero Rocher, ouăle Kinder şi bomboanele Tic Tac, transformând o făbricuţă de provincie într-un imperiu de ciocolată global.  

„A fost mereu cu un pas înaintea vremurilor mulţumită produselor inovatoare şi muncii tenace de care dădea dovadă“, a spus despre el preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. Twitterul a fost invadat de mesaje de la persoane care i-au mulţumit regelui ciocolatei pentru că „le-a îndulcit viaţa“.  

Averea netă a miliardarului era de 24, 4 miliarde de dolari, ceea ce-l plasa pe locul 31 din Indexul Miliardarilor Bloomberg, dar şi pe locul întâi în topul celor mai bogaţi italieni. Revista Forbes l-a descris pe Michele Ferrero ca fiind „cel mai bogat ciocolatier de pe planetă“, plasând familia Ferrero pe locul 30 al listei celor mai bogaţi oameni din lume.

Continuarea pe adevarul.ro

Mai multe