Reprezentații «scandaloase» în Anglia secolului al XVII-lea
The Isle of Dogs (Insula câinilor). O piesă scrisă de Thomas Nashe și Ben Johnson, în 1597. A fost jucată la Teatrul Swan și se pare că a satirizat-o chiar pe regina Elisabeta I (dar și alți nobili au fost „atinși”). Piesa a fost imediat suspendată și trei dintre actori au fost arestați și ținuți în temniță pentru scurt timp (autorii, nu se știe din ce motiv nu au fost închiși). Cel mai mult de suferit a avut însă impresarul Francis Langley, căruia i-a fost suspendată licența.
Eastward Hoe. O comedie, datând din anul 1605, scrisă de George Chapman, Ben Johnson și John Marston, în care, în Actul III, se făceau glume pe seama scoțienilor. Regele Iacob I s-a simțit ofensat și a ordonat arestarea autorilor. Chapman și Johnson (Marston a reușit să fugă) au fost trimiși după gratii, fiind eliberați după câteva luni, în urma intervenției contelui de Suffolk.
The Isle of Gulls (Insula pescărușilor). Satira politică a fost scrisă de John Day în 1605 și jucată la Teatrul Blackfriars în februarie 1606. Personajele principale, „Ducele” și „Ducesa” (inițial fuseseră „Regele” și „Regina”, dar numele fuseseră schimbate tocmai pentru că băteau prea tare la ochi) erau prezentate în culori deloc măgulitoare: cheltuiau banii statului după bunul plac și promovau la funcții înalte numai incompetenți, aruncând țara în haos. Pentru ofensele aduse dinastiei Stuarților, autorul și actorii au fost arestați și aruncați pentru un timp în închisoarea Bridewell.
The Conspiracy and Tragedy of Charles, Duke of Byron, Marshall of France (Conspirația și tragedia lui Charles, duce de Byron, mareșal al Franței). Această tragedie în două acte a fost scrisă de George Chapman și a fost pusă în scenă în anul 1607. După prima reprezentație, piesa a fost suspendată, în urma plângerii pe care ambasadorul Franței, Antoine Lèvefre de la Boderie, o făcuse către regele Iacob I. Diplomatul fusese ofensat de scena în care regina Franței o pălmuia pe amanta soțului său. După scurt timp, spectacolul a fost reluat, fără ca bucata respectivă să fie cenzurată. Regele a fost foarte furios, încât a ordonat arestarea a trei dintre membrii trupei, care a fost la rândul ei evacuată din Teatrul Blackfriars (autorul a scăpat întrucât nu fusese de acord cu rejucarea piesei).
The Court Beggar (Cerșetorul Curții). Satira scrisă de Richard Brome, a fost pusă în scenă în anul 1638, la Teatrul Cockpit. În ea se luau în râs diferite evenimente și personaje de la curtea regelui Carol I. Din acest motiv, reprezentațiile au fost interzise iar directorul teatrului (William Beeston) și doi actori au fost arestați și condamnați la închisoare.